Košarka

Srbija rutinski do polufinala

Srbija rutinski do polufinala
Srbija rutinski do polufinala

Košarkaši Srbije rutinski su slavili protiv Angole (83:60) u drugom meču A grupe kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Košarkaši Angole su se držali do polovine prvog dijela meča, a onda su Orlovi pročepili i prvu dionicu riješili sa 30:23.

Nastavili su Srbi dominaciju i u drugoj čevrtini. Već na samom startu su napravili mini seriju 4:0 i prvi put došli do dvocifrene prednosti, ali su pred kraj košarkaši Angole uspjeli da smanje na 9 poena zaostatka.

Srbija je nastavila da uvećava prednost i u trećem dijelu. Treća četvrtina otvorena je trojkom Markovića, a onda je sve nastavilo u istom ritmu. Do kraja predzadnje dionice prednost Srbije je narasla na 18 poena.

Angola je i posljednjoj dionici sve više zaostajala, a Srbi su se sve više razigravali. Polovinom zadnjeg dijela Orlovi su imali rekordnih 26 poena prednosti, da bi Angola uspjela da smanji do kraja i meč završi sa 23 poena minusa.

Srbija će se u polufinalu sastati sa Češkom ukoliko ona uspije da savlada Japan. Drugoplasirani u A grupi Portoriko za finale će se boriti sa Latvijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije