Košarka

Zvezda na teškom gostovanju u Madridu

Zvezda na teškom gostovanju u Madridu
Foto: KK Crvena zvezda/Facebook | Zvezda na teškom gostovanju u Madridu

Košarkaši Crvene zvezde biće gosti ekipi Reala iz Madrida sutra od 20:45 časova u okviru 11. Kola Evrolige.

Ovaj meč ekipe dočekuju u različitom raspoloženju. Zvezda je poražena u Vitoriji od Baskonije 93:74, dok je Real Madrid slavio protiv Asvela u gostima 87:74.

Real Madrid je drugi trenutno na tabeli Evrolige sa osam pobjeda i dva poraza, a Crvena zvezda ima učinak od četiri pobjede i šest poraza.

U utakmici protiv Asvela najefikasniji u redovima Reala je bio Fabijen Kozer koji je postigao 25 poena, a pratili su ga Geršon Jabusele sa 17, te Valter Tavares sa 10 poena.

Najefikasniji u redovima Crvene Zvezde u porazu od Baskonije bio je Nikola Ivanović koji je postigao 21 poen, a pratili su ga Maik Cirbes sa 12, te Ognjen Dobrić i Ostin Holins koji su postigli po 11 poena, dok je Ognjen Kuzmić dodao 10.

Zvezda je u Španiju doputovala bez Luke Mitrovića koji se povredio na derbiju. Kasnije je otkriveno da je povredu u susretu sa Partizanom doživeo i Nejt Volters, a o tome je pred sutrašnji duel protiv Real Madrida  govorio trener Crvene zvezde Dejan Radonjić u najavi ovoga meča.

"Imamo malo vremena da se spremimo za meč protiv Reala i velike probleme jer neću moći računati na Mitrovića i Voltersa, a možda i još neko ne bude mogao da igra. Tokom prvog poluvremena susreta u Fernando Bueasa Areni povredio se i Nikola Kalinić. Sada je potrebno da preživimo narednu utakmicu, susret sa madridskim Realom. Vidjećemo ko će igrati", rekao je Radonjić.

Real Madrid je na osnovu ovih problema u redovima Crvene zvezde apsolutni favorit. Kad znamo da u redovima Reala igraju asovi kao što su Serhio Ljuj, Rudi Fernandez, Adam Hanga i Toma Ertel onda je jasno da je Real jedan od favorita za osvajanje Evrolige.

Zvezda će sve nade položiti u Nikolu Ivanovića koji ove sezone pruža odlične partije, a sigurno je da će svi igrači koji istrče na parket dati svoj maksimum.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije