Ostali sportovi

Anđelka Radišković: Želim napokon titulu

Anđelka Radišković: Želim napokon titulu
Foto: N.N. | Anđelka Radišković: Želim napokon titulu

Gladna sam trofeja i želim da napokon osvojim titulu prvaka BiH, rekla je Anđelka Radišković, veliko pojačanje odbojkašica Bimal Jedinstva za narednu sezonu.

Brčanke su nastavile tradiciju i praksu dovođenja najboljih igračica u svoje redove. Nakon povratnice Elene Babić u matični klub, aktuelne i višestruke uzastopne šampionke BiH biće jače za jednu od najboljih igračica bh. prvenstva i reprezentativku BiH, Anđelku Radišković. Nakon sjajnih nekoliko sezona u ekipi Kule Gradačac, sjajna 27-godišnja Dobojka je nedavno odlučila da napravi važan korak u karijeri i pređe u redove "brčanskih princeza".

"Stigla sam u najbolji klub u BiH od kojeg se svake godine puno očekuje. Mislim da ćemo ove godine imati sjajnu ekipu, koja može da napravi veliki posao", ističe Radiškovićeva, koja će se pridružiti nekolicini igračica s kojima godinama zajedno igra u bh. reprezentaciji.

Izabranice trenera Smaila Pezerovića imaće velike ambicije naredne sezone u kojoj će pored Lige šampiona nastupiti i u srednjeevroskoj MEVZA ligi. Žrijeb za elitno takmičenje išao je na ruku bh. prvakinjama, koje će u drugom krugu ovog takmičenja igrati protiv ekipe Partizani iz Tirane.

"Sigurna sam da ćemo se svi potruditi da se što bolje prezentujemo u Evropi. Mislim da smo u ovom trenutku kvalitetnije od Albanki i očekujemo da prođemo u treću rundu i tako dođemo na korak od plasmana u grupnu fazu Lige šampiona, što bi bio istorijski rezultat. Mi smo jedina ekipa iz BiH koja može napraviti nešto u Evropi", naglašava iskusni primač servisa i dodaje:

"Takođe, očekujem da se u što boljem svjetlu pokažemo u MEVZA ligi. Mislim da ne zaostajemo puno za tim ekipama, što ćemo, nadam se, i pokazati".

Radiškovićeva je u prethodnih osam sezona nastupala za ekipu Kula Gradačac i stekla status jedne od najboljih bh. odbojkašica, ali nije imala priliku da tako često podiže trofeje, koji su završavali u njenom novom klubu.

"Nadam se da će se tradicija Bimal Jedinstva nastaviti i sa mnom, te da ćemo u narednoj sezoni biti maksimalne i osvojiti tri tofeja", zaključila je reprezentativka BiH.

Zbog nastupa u Srednjeevropskoj ligi, Bimal Jedinstvo, kao i drugi bh. predstavnik Banjaluka volej, biće oslobođeni igranja ligaškog dijela takmičenja. Pored dva bh. kluba, ovu ligu čine još ekipe iz Slovenije, Hrvatske i Slovačke. Kvalifikacije za Ligu šampiona počinju 8. oktobra, kada će Brčanke gostovati Partizaniju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije