Ostali sportovi

Bokserski spektakl u "Boriku"

Bokserski spektakl u "Boriku"
Foto: Vladimir Stojaković | Bokserski spektakl u "Boriku"

Spektakl u boksu i kik-boksu "Hektor fight night" biće održan sutra (20 časova), a banjalučka publika će imati priliku da vidi 11 borbi, među kojima su i one domaćih miljenika Denisa Marjanovića i Čede Pantića.

Organizatori očekuju da Sportska dvorana "Borik" bude ispunjena do posljednjeg mjesta, jer, kako kažu, grad na Vrbasu na ovakav događaj čeka godinama. Marjanovićev povratak u ring poslije duže pauze svakako je pravi mamac za publiku, a Pantić kao zvijezda u usponu uživa veliku popularnost u regionu.

"Srećan sam što ću se ponovo boriti pred banjalučkom publikom. Posljednji put sam u Banjaluci imao meč prije šest godina. Očekujem zanimljivu borbu. Moj rival Dario Kadić je iskusan borac, ima više od 50 profesionalnih mečeva, ali ne dam svoj skalp", navodi Marjanović.

Njegov mladi kolega Pantić, u disciplini K1 u kategoriji do 75 kilograma, boriće se protiv Adija Durakovića. Uzdanica organizatora ove manifestacije, Kluba borilačkih sportova Hektor, jeste favorit, što i ne krije.

"Četiri borca su otkazala meč, a Duraković je pristao na izazov i očekujem da pruži jak otpor. Učiniću sve da taj otpor bude što manji", poručio je samouvjereni Pantić.

Mečevi Marjanovića i Pantića predstavljaju centralni dio večeri. Pored njih, u ringu će se naći i druga veoma zanimljiva lica. Profesionalni debi imaće domaći bokser Stefan Čajić. I on dolazi iz Hektorovog tima, ima samo 18 godina i važi za velikog talenta.

"Od mene možete da očekujete rat u ringu i, ako Bog da, pobjedu", kaže Čajić.

Marjanović će sutra biti i pored ringa u ulozi trenera, jer borbu ima i mladi Danilo Tošić, koji je član njegovog kluba Ares Džim. Tošić je ove godine savladao Igora Emkića, a novi test stiže u vidu hrvatskog borca Petra Jamana.

"Dobro se poznajemo, dva puta smo se borili i nemam sjajna iskustva. Prvi put sam poražen, drugi put je bilo neriješeno i sada idem po pobjedu. Od prvog gonga idem na nokaut", rekao je Tošić.

Organizator ove manifestacije Predrag Stanković uvjerava da publiku u "Boriku" očekuje pravi spektakl. Ovaj događaj će produkcijski biti na visokom nivou, a neće izostati ni kvalitetne borbe.

"Mislim da smo uparili prave borce, da su svi podjednaki, tako da očekujemo izjednačene i neizvjesne mečeve. Siguran sam da će gledaoci imati šta da vide. Učinili smo sve da napravimo istinski spektakl kakav Banjaluka zaslužuje", naveo je Stanković.

Spisak mečeva: Marjanović - Kadić, Pantić - Duraković, Tošić - Jaman, Vasić - Tucak, Savanović - Trivković, Čajić - Dragojević, Šućur - Drobnjak, Dmitrović - Pašalić, Njegač - Horvatić, Buza - Ramić, Stegić - Mrkonjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije