Sportovi na vodi

Rat u Izraelu odložio EP: Srbiji otežan put

Rat u Izraelu odložio EP: Srbiji otežan put
Foto: Facebook/Waterpolo Serbia | Rat u Izraelu odložio EP: Srbiji otežan put

Evropsko prvenstvo za vaterpoliste bilo je zakazano za januar 2024. godine u izraelskom gradu Netanji, ali eskalacija sukoba u toj bliskoistočnoj državi primorala je LEN da reaguje. Šampionat je odložen za 2025. godinu, a ova odluka ima implikacije na šanse Srbije da se plasira na Olimpijske igre u Parizu idućeg ljeta.

Prvenstvo u Izraelu trebalo je da traje od trećeg do 16. januara 2024. godine, a Svjetsko prvenstvo održaće se od drugog do 18. februara u Dohi.

Budući da se EP neće održati pre Igara, Svjetsko prvenstvo praktično će predstavljati kvalifikacije za nastup u Parizu, a Srbija će imati šansu manje da se plasira na prvenstvo svijeta. Ostaje da se vidi da li će LEN organizovati dodatne kvalifikacije.

Bilo je reči da bi Beograd mogao da preuzme ulogu domaćina poslije otkazivanja turnira u Izraelu, ali zasad od takve odluke nema ništa i ostaje da se vidi ko će ugostiti najbolje evropske vaterpoliste 2025. godine. Na tom takmičenju, u grupnoj fazi, protivnici Stevanovićevoj selekciji trebalo je da budu Nemačka, Izrael i Malta.

Ono što je izvjesno je da će Evropsko prvenstvo zakazano za 2026. godinu biti održano u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije