Vaterpolisti Srbije poraženi od Nijemaca na otvaranju takmičenja

Srbija je neuspješno startovala na E-On kupu u Budimpešti. Na bazenu Komjadi u prvom kolu "Delfini" su pobijeđeni od Njemačke rezultatom 9:11 (3:2, 1:4, 4:2, 1:3). U prvoj ...

Sjajan učinak plivača Sport time u Mostaru

Takmičari Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva osvojili su 38 medalja na 11. tradicionalnom međunarodnom „Božićnom kupu 2023“ održanom danas u Mostaru.

Pop zvijezda i veliki zavodnik na pragu OI u Parizu

Olimpijski san Kodija Simpsona i dalje je živ.

Trebinje konkurisalo za kvalifikacioni turnir Evropskog vaterpolo ...

Grad Trebinje, Javna ustanova "Bazeni" i Vaterpolo savez BiH podnijeće aplikaciju da Trebinje bude domaćin kvalifikacionog turnira za Evropsko prvenstvo u vaterpolu U-19 koje ...

Ismail Barlov briljirao u Zagrebu, SPID-u osam medalja

Četiri medalje u seniorskoj i osam u juniorskoj konkurenciji osvojili su takmičari Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva na danas završenom četvrtom međunarodnom paraplivačkom ...

Lana Pudar šesta u Evropi

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar osvojila je šesto mjesto u disciplini 100 metara delfin stilom na Evropskom prvenstvu u rumunskom Otopeniju.

Lana Pudar ipak u finalu EP na 100 metara delfin

Najbolja plivačica Bosne i Hercegovine ipak će plivati današnje finale Evropskog prvenstva u Bukureštu u disciplini delfin na 100 metara.

Četvrti dan EP: Dino Sirotanović oborio rekord BiH

Četvrtog dana Evropskog prvenstva u plivanju u malim bazenima u Rumuniji, reprezentativci Bosne i Hercegovine ostvarili su zapažene rezultate u kvalifikacionim trkama.

Godina iz snova Lane Pudar: Devet medalja sa šest velikih takmičenja

Lana Pudar je danas završila svoju polufinalnu trku u disciplini 100 metara u disciplini delfin sa vremenom 57.44 što je bilo dovoljno za prvu rezervu u finalu.

Lana Pudar za stotinku ostala bez finala na 100 metara delfin

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar nije uspjela da se plasira u finalnu trku na 100 metara delfin na Evropskom seniorskom prvenstvu u kratkim bazenima koje se održava u ...

Novo polufinale Lane Pudar: Ide po medalju i na 100 metara delfin

Lana Pudar krenula je jutros uspješno u pohod i na svoju drugu medalju na Evropskom seniorskom prvenstvu u kratkim bazenima koje se održava u Rumuniji.

Nakon bronze oglasili se iz kluba Lane Pudar

Nakon što je danas još jednom ispisala sportsku istoriju na Evropskom seniorskom prvenstvu u Bukureštu, oglasili su se večeras i iz kluba najbolje bh. plivačice Lane Pudar.

Lana Pudar nakon nove medalje: Spremna sam za bolji rezultat

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar večeras je ostvarila nove zlatne stranice istorije plivanja u Bosni i Hercegovini.

Treći dan Evropskog prvenstva: Kenan Dračić osvojio 16. mjesto

Kenan Dračić plivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je 16. mjesto u disciplini 200 metara delfin na Evropskom seniorskom prvenstvu u malim bazenima koje se ...

Fenomenalna Lana Pudar osvojila evropsku bronzu

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u plivanju u malim bazenima u rumunskom Otopeniju u disciplini 200 metara delfin.