Asanž hapšenje

Asanž zatvoren u britanskom "Gvantanamu"

LONDON - Osnivač "Vikiliksa" Džulijan Asanža je zatvoren u britanskoj verziji američkog zatvora za teroriste "Gvantanamo", piše "Blumberg".

Oglasila se i Asanžova majka: Uskratili su mu medicinsku njegu

Kristin Asanž, majka osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža, zamolila je danas britanske vlasti da budu nježni prema njenom sinu, koji je u zatvoru u Londonu.

Anonimusi prijete osvetom zbog Asanžovog hapšenja

LONDON - Hakeri iz organizacije Anonimus zaprijetili su osvetom britanskim vlastima zbog hapšenja osnivača WikiLeaksa Džulijana Asanža.

Moguća zabrana izlaska iz Ekvadora dvojici ruskih hakera

BUENOS AJRES - Ekvadorski tužioci mogli bi da zabrane izlazak iz zemlje dvojici Rusa za koje se sumnja da su hakeri povezani sa Džulijanom Asanžom, izjavila je u četvrtak ekvadorska ministarka unutrašnjih poslova Marija Paula Romo.

Uhapšen švedski programer blizak Asanžu

Ministarka unutrašnjih poslova Ekvadora Marija Paula Romo saopštila je da je uhapšena osoba za koju se sumnja da je ključni igrač Vikiliksa blizak osnivaču te organizacije Džulijanu Asanžu, a neimenovani zvaničnik ekvadorske vlade otkrio je za AP da se radi o švedskom programeru koji se zove Ola Bini.

"Otkrio je američke zločine, zato ga progone"

LONDON - Britanska poslanica Dajen Abot je u parlamentu održala govor u kom se bavila slučajem hapšenja osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža.

Hrvat koji je često posjećivao Asanža: Strpaće ga u zatvor Gvantanamo tipa

ZAGREB - Hrvat koji je najčešće posjećivao osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža je filozof Srećko Horvat, pišu mediji u ovoj susjednoj državi.

Ko je Džulijan Asanž - borac za istinu ili osoba željna publiciteta?

Dok se svjetska javnost pita šta će se dogoditi sa najpoznatijim svjetskim uzbunjivačem, podsjetimo se ko je Džulijan Asanž.

Tramp: Ne znam ništa o Asanžu, to nije moja stvar

VAŠINGTON - Američki predsednik Donald Tramp nije želio da komentariše današnje hapšenje osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža rekavši da ne zna ništa o tome.

Britanci brinuli za Asanžovo zdravlje, pa ga zato uhapsili?

LONDON --Ministar unutrašnjih poslova Velike Britanije Sadžid Džavid obratio se u popodnevnim časovima poslanicima u parlamentu, prvi put nakon hapšenja Džulijana Asanža

Zbog Asanža glumica psovala i nazvala Trampa toksičnom kukavicom

Holivudska glumica Pamela Anderson nazvala je SAD, Veliku Britaniju i Ekvador "đavolima, lažovima i lopovima".

Asanž već proglašen krivim, presuda drugog maja

LONDON - Sudija u Londonu proglasio je osnivača "Vikiliksa" Džulijana Asanža krivim za kršenje uslova kaucije 2012. godine, a presuda će mu biti izrečena 2. maja.

SAD optužuju Asanža za kovanje zavjere, prijeti mu pet godina zatvora

VAŠINGTON - Američki tužioci saopštili su danas da su protiv osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža podigli optužnicu.

Šta je Asanž uzvikivao dok su ga hapsili?

LONDON - Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž uhapšen je danas u Londonu na zahtjev Sjedinjenih Američkih Država, potvrdio je "Scotland Yard".

Pamela Anderson oštro osudila hapšenje Asanža

Pamela Anderson, glumica i bliska prijateljica Džulijana Asanža, oštro je osudila njegovo hapšenje rekavši da je zapravo riječ o "diverziji od idiotskog Brexit sra*a".