Potraga za Gačićem

Ko će sahraniti ubijenog Gačića?

SARAJEVO - Ko će sahraniti Edina Gačića (43), likvidiranog u akciji sarajevskih specijalaca nakon višednevnog bjekstva u kojem je bio poslije ubistva trgovca i policajca, pitanje je na koje se odgovor ne nazire.

Gačić nije imao pomagače

SARAJEVO - Mevludin Halilović, komesar MUP-a Kantona Sarajevo komentarisao je najveću potjeru za serijskim ubicom Edinom Gačićem.

Oglasila se tetka Edina Gačića

Nisveta Ćatić, tetka ubice Edina Gačića, javila se iz Španije, gdje već godinama živi s porodicom.

Naređena obdukcija tijela Edina Gačića

SARAJEVO - Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo izdalo je naredbu za obdukciju tijela juče ubijenog Edina Gačića za kojim je policija nakon dvostrukog ubistva, tragala od ponedjeljka prošle sedmice.

Sarajlija tvrdi da je pomogao policiji u pronalasku Edina Gačića

SARAJEVO - Sarajlija Sadmir Tarić, uposlenik preduzeća Sarajevoputevi d.d, tvrdi da je on pomogao da se pronađe višestruki ubica Edin Gačić, koji je bio u bjekstvu devet dana, nakon čega je ubijen u vatrenom obračunu s policijom.

Lukač: Gačić je u Banjaluci bio pod totalnim policijskim nadzorom

DOBOJ - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je višestruki ubica Edin Gačić tokom boravka u Banjaluci bio pod totalnim nadzorom pripadnika MUP-a i da je vjerovatno trebalo da bude na psihijatrijskom liječenju, a ne na slobodi.

Naređena obdukcija likvidiranog ubice, ne zna se ko će ga sahraniti

SARAJEVO - Ko će sahraniti Edina Gačića (43), likvidiranog u akciji sarajevskih specijalaca nakon višednevnog bjekstva u kojem je bio poslije ubistva trgovca i policajca, pitanje je na koje se odgovor ne nazire.

Tegeltija o slučaju "Gačić" i slabostima zakonodavstva u BiH

Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i hercegovine objavio je status na Facebooku koji se odnosi na slučaj Edina Gačića.

Lovac iz Toplica: Krenuo sam s puškom, da policija nije ubila Gačića, ja bih

Jake policijske snage raspoređene su tokom večeri u utorak na mjestu likvidacije višestrukog ubice Edina Gačića.

Hronologija potrage za Edinom Gačićem

SARAJEVO - Nakon što je za njim tragalo više od 1.200 policajaca, Edin Gačić je u utorak lociran i likvidiran u razmjeni vatre sa policijom.

Ranjeni policajac prevezen na KC US

U toku akcije lociranja četverostrukog ubice Edina Gačića došlo je do lakšeg ranjavanja jednog policajca, koji je uspješno prebačen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje mu se trenutno pruža pomoć.

Mještanin sela u blizini ubistva Gačića: Čuo sam rafal, laknulo nam je svima

Mještani Hadžića i okolnih mjesta sa oduševljenjem su dočekali vijest da je višestruki ubica Edin Gačić likvidiran i da im više nije prijetnja.

Detalji akcije u kojoj je likvidiran Gačić

SARAJEVO - Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica i policijski komesar Mevludin Halilović održali su vanrednu konferenciju za novinare na kojoj su govorili o detaljima akcije u kojoj je likvidiran ubisa Edin Gačić.

Blokirano kompletno područje oko mjesta ubistva Gačića

Jake policijske snage blokirale su kompletno područje na potezu između mjesta Košćan i Lepenice, gdje je ranije u razmjeni vatre sa specijalcima likvidiran višestruki ubica Edin Gačić.

Odluka o nagradi za informacije o Gačiću nakon izvještaja

SARAJEVO - Odluka o raspodjeli sredstva od nagrade koja je ponuđena za informacije o višestrukom ubici Edinu Gačiću trebalo bi da bude donesena nakon policijskog izvještaja.