Hronika

Blokirano kompletno područje oko mjesta ubistva Gačića

Blokirano kompletno područje oko mjesta ubistva Gačića
Foto: Screenshot / N1 | Blokirano kompletno područje oko mjesta ubistva Gačića

Jake policijske snage blokirale su kompletno područje na potezu između mjesta Košćan i Lepenice, gdje je ranije u razmjeni vatre sa specijalcima likvidiran višestruki ubica Edin Gačić.

Veliki broj pripadnika policije i ekipe Hitne pomoći nalaze se na mjestu događaja, gdje je u toku uviđaj, a građanima i novinarskim ekipama je zabranjen prilaz.

Najtraženiji bjegunac u BiH, Edin Gačić, koji se sumnjiči za brutalno ubistvo pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begića, te mještanina Podorašca Sauda Sultanića ubijen je od strane pripadnika MUP-a KS, potvrđeno je federalnim medijima.

Podsjećamo, Gačića je policija sumnjičila da je počinio dva ubistva, u mjestu Podorašac kod Konjica 6. februara i 9. februara u mjestu Suhodol kod Tarčina.

Gačić je osam dana bio u bjekstvu nakon monstruoznog ubistva u Podorašcu, a krvavi pir nastavio je i u Suhodolu, ubistvom policajca koji je bio zadužen za čuvanje objekta FUP-a.

Stanovnici BiH danima su bili u strahu zbog ubice koji se krio, zbog čega su podignute visoke mjere sigurnosti, a na terenu angažovane sve policijske snage.

Koliko je situacija bila ozbiljna Vlada KS je raspisala i nagradu u iznosu od 50.000 KM za informaciju koja će dovesti do hapšenja Edina Gačića. Gačić je inače višestruki ubica, a iz KPZ-a Bihać pušten je na slobodu još 2017. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije