Hronika

Odluka o nagradi za informacije o Gačiću nakon izvještaja

Odluka o nagradi za informacije o Gačiću nakon izvještaja
Foto: Screenshot / N1 | Odluka o nagradi za informacije o Gačiću nakon izvještaja

SARAJEVO - Odluka o raspodjeli sredstva od nagrade koja je ponuđena za informacije o višestrukom ubici Edinu Gačiću trebalo bi da bude donesena nakon policijskog izvještaja.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto podsjetio je da je za informacije koje bi dovele do hapšenja Gačića raspisana nagrada od 50.000 KM.

"Raspisana je nagrada za informaciju koja bi vodila do hvatanja bjegunca. Sačekaćemo policijski izvještaj i na osnovu toga odlučiti da li će nagrada biti uplaćena. Ako ne bude, mi ćemo se potruditi da ta sredstva budu raspoređena vezano za ovaj slučaj", rekao je Forto. 

On se zahvalio svima koji su učestvovali u akciji pronalska višestrukog ubice Edina Gačića.

"Svi smo bili tu sa jednim ciljem da obezbijedimo bezbjednost građana. Zahvaljujem se svim policijskim službenicima i građanima koji su zadržali mirnoću kako smo ih i zamolili", rekao je Forto na vanrednoj konferenciji za novinare.

Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, kazao je da Edin Gačić više nije bezbjednosna prijetnja po građanete da je presretan zbog toga.

"Želim da se sjetim porodica preminulih. Želim iskazati zahvalanost građanima, što imaju povjerenja i u Ministarstvo unutrašnjih poslova i u Vladu KS koja je uložila maksilmalne napore u ovaj slučaj. Želim se zahvaliti svima koji su učestvovali u ovoj akciji", rekao je Katica.

Dodao je da je ova masovna potraga urodila plodom jer su se svu učesnici predali tome srcem i dušom.

Mevludin Halilović, komesar MUP-a Kantona Sarajevo, rekao je da je 10. februara podnesen izvještaj kantonalnom tužilaštvu o licu koje je izvršilo ubistvo.

"Formirali smo štab i uključili više bezbjednosnih agenicija u potragu za ubicom. Znate da je bilo puno informacija o kretanju osumnjičenong lica. Jutros se krenulo u realizaciju plana koji je nastao sinoć. Više policijskih agencija je krenulo u pregled i pretres šireg lokaliteta na prostoru između Hadžića i Kiseljaka. U poslijepodnevnim satima su policajci došli do relevantnog traga koji je na kraju doveo do izvršioca ovog krivičnog djela. Lice nije htjelo da se preda na poziv i došlo je do upotrebe vatrenog oružja. Gačić je ubijen na potezu između mjesta Košćan i Lepenica. U razmjeni vatre je lakše povrijeđen policajac. Radi se o okrznuću i on je van životne opasnosti", rekao je Halilović.

"Pripremili smo zatvoreni plan da ne bi došlo do curenja informacije. Jutros je obznanjena informacija. Stezali smo obruč, priključili su se pripadnici MUP-a SBK. Osigurali smo čitav prostor tako da nije bilo mogućnosti da se izvuče iz situacije", kazao je Mevludin Halilović.

On je rekao da su u toku uviđajne radnje nakon kojih će biti poznato više detalja.

Podsjećamo, ranije danas pripadbnici specijalne policije likvidirali su višestrukog ubicu Edina Gačića nakon što je on otvorio vatru na njih u mjestu Lepenica kod Kiseljaka. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije