Hronika

Mještanin sela u blizini ubistva Gačića: Čuo sam rafal, laknulo nam je svima

Mještanin sela u blizini ubistva Gačića: Čuo sam rafal, laknulo nam je svima
Foto: Screenshot/ATV | Mještanin sela u blizini ubistva Gačića: Čuo sam rafal, laknulo nam je svima

Mještani Hadžića i okolnih mjesta sa oduševljenjem su dočekali vijest da je višestruki ubica Edin Gačić likvidiran i da im više nije prijetnja.

Hamza Fejzić, stanovnik Sivica, koje se nalaze skoro dva kilometra od mjesta gdje je u obračunu sa policijom danas ubijen Gačić, rekao je za portal "Faktor.ba" kako osjeća veliko olakšanje nakon vijesti da im ovaj opasni bjegunac više nije prijetnja.

"Vjerujte da nije bilo jednostavno. Svi smo bili u strahu. Ovdje je dosta napuštenih kuća i vikendica, mogao se kriti gdje je htio. Poslije podne sam išao da naložim vatru. Pošto imam centralno grijanje, moram izaći iz kuće do kotlovnice, te sam zadnjih dana zaista bio u strahu, kao i svi ovdje. Kada sam izašao, čuo sam u daljini rafalnu pucnjavu i nekoliko pojedinačnih pucnjeva", ispričao je Fejzić.

Dodao je da je poslije toga ušao u kuću i upalio TV, te nakon nekog vremena vidio vijest da je Gačić ubijen.

"Bog neka mi oprosti, ali hvala mu. Veliko je to olakšanje za sviju nas. Da je on išao ciljano na nekoga, pa čovjek ne bi toliko ni razmišljao, ali ovako smo svi mogli biti mete. Čim malo padne mrak, zaključavali bismo se. Moje komšije, stariji bračni par, su one noći kada je policajac ubijen, u strahu čak ormare i ostali namještaj gurali na vrata i prozore", ispričao je pomenutom portalu.

Dodaje da je njegov prijatelj u subotu naveče, kada je ubijen pripadnik FUP-a Mahir Begić, bio u jednoj vikedici u Suhodolu, nedaleko od streljane. On mu je, kako dodaje, rekao da je policajac te noći, kao i svake prethodne, desetak minuta prije smjene, upalio svoj automobil kako bi se zagrijao dok čeka kolegu. Najvjerovatnije je tada, kako mu je ispričao prijatelj, Gačić ubio Begića.

Fejzić je ispričao kako je nakon ubistva policajca u Sivice, koje se inače nešto više od kilometar udaljene od Suhodola, došao veliki broj policajaca i da su se u okolini mogli vidjeti skoro sve vrijeme. Dolazili su, kaže, čak i sa motornim sankama, te su dronom snimali okolnu šumu.

Ubijenog policajca je, kao što je poznato, kolega koji je došao u svoju smjenu zatekao mrtvog kako leži u lokvi krvi.

Sve policijske snage su odmah dignute na noge i započeta je opsežna potraga za ubicom, koja je urodila plodom tri dana nakon ubistva Begića. Gačić je ranije u mjestu Podorašac kod Konjica ubio Sauda Sultanića. On je, između ostalog, ranije odležao zatvorsku kaznu zbog dvostrukog ubistva, a stručnjaci su upozoravali kako se radi o izrazito opasnoj osobi.

(Faktor.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije