Hronika

Kod Gačića pronađen pištolj ubijenog policajca?

Kod Gačića pronađen pištolj ubijenog policajca?
Foto: Ilustracija | Kod Gačića pronađen pištolj ubijenog policajca?
N.N.

SARAJEVO - Višestruki ubica koji je danima bio u bjekstvu ubijen je nedaleko od Kiseljaka u razmjeni vatre sa pripadnicima specijalne policije, potvrđeno je federalnim medijima.

Kada su specijalci okružili Gačića on je na njih otvorio vatru, nakon čega su policajci uzvratili i usmrtili ga. Tom prilikom jedan policajac je lakše ranjen.

Sarajevski portal "Avaz.ba" nezvanično piše da je kod višestrukog ubice Edina Gačića pronađen službeni pištolj ubijenog policajca FUP-a Mahira Begića.

Podsjećamo, Edin Gačić osumnjičen je za ubistvo policajca FUP-a Mahira Begića na području Suhodola kod Tarčina u večernjim satima 9. februara, a policija za njim traga od prošlog ponedjeljka zbog ubistva Sauda Sultanića u Podorašcu kod Konjica.

Stanovnici BiH danima su bili u strahu zbog ubice koji se krio, zbog čega su podignute visoke mjere sigurnosti, a na terenu angažovane sve policijske snage.

Koliko je situacija bila ozbiljna Vlada KS je raspisala i nagradu u iznosu od 50.000 KM za informaciju koja će dovesti do hapšenja Edina Gačića. Gačić je inače višestruki ubica, a iz KPZ-a Bihać pušten je na slobodu još 2017. godine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije