Hronika

U razmjeni vatre s Gačićem ranjen policajac

U razmjeni vatre s Gačićem ranjen policajac
Foto: Ilustracija | U razmjeni vatre s Gačićem ranjen policajac

Jedan policajac ranjen je u razmjeni vatre tokom akcije hapšenja Edina Gačića, potvrdili su u Ministarstvu unutrašnjih poslova federalnim medijima.

"Jedan policijski službenik lakše je povrijeđen u razmjeni vatre sa Edinom Gačićem", kazala je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Suvada Kuldija za "Radiosarajevo.ba" i dodala da je Gačić ubijen u pucnjavi.

"Avaz.ba" nezvanično prenosi da je policajcu pomoć ukazana na mjestu događaja, te da se, na sreću, ne radi o ozbiljnijim povredama.

Gačića su prethodno pripadnici specijalne policije opkolili u mjestu Lepenica kod Kiseljaka, nakon čega je on otvorio vatru na njih. Policija je uzvratila i usmrtila višestrukog ubicu za kojim su danima tragale sve policijske snage u BiH.

Podsjećamo, Edin Gačić osumnjičen je za ubistvo policajca FUP-a Mahira Begića na području Suhodola kod Tarčina u večernjim satima 9. februara, a policija za njim traga od prošlog ponedjeljka zbog ubistva Sauda Sultanića u Podorašcu kod Konjica.

Stanovnici BiH danima su bili u strahu zbog ubice koji se krio, zbog čega su podignute visoke mjere sigurnosti, a na terenu angažovane sve policijske snage.

Koliko je situacija bila ozbiljna Vlada KS je raspisala i nagradu u iznosu od 50.000 KM za informaciju koja će dovesti do hapšenja Edina Gačića. Gačić je inače višestruki ubica, a iz KPZ-a Bihać pušten je na slobodu još 2017. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije