Protesti u SAD

Objavljen novi uznemirujući snimak ubistva demonstranata u Viskonsinu

Američki tinejdžer Kajl Ritenhaus optužen je za teško ubojstvo u gradu Kenoši, u saveznoj državi Viskonsin. Za vrijeme nasilnih protesta u utorak u dva navrata je pucao iz poluautomatske puške, usljed čega su dvije osobe ubijene, a jedna je teško ranjena.

Oteo palicu od policije, pretukao ih pa im ukrao službeni auto

U drugom talasu nasilja koji pogađa Ameriku zbog ranjavanja nenaoružanog Amerikanca, na društvenim mrežama pojavio se šokantan snimak.

Tinejdžer ubio dvoje demonstranata u Viskonsinu

Kajl Ritenhaus, star 17 godina, uhapšen je zbog optužbi za ubistvo prvog stepena, nakon što je upucao troje demonstranata, od kojih je dvoje umrlo, na protestu u Kenoši u Viskonsinu u utorak uveče, javlja "New York Times".

Tramp: Savezni agenti ostaju u Portlandu dok se ne riješimo anarhista

Pripadnici saveznih snaga bezbjednosti, raspoređeni u Portlandu u Oregonu zbog protivrasističkih protesta koji ne jenjavaju, ostaće u tom gradu sve dok se lokalna policija ne riješi "anarhista i agitatora", izjavio je u petak predsjednik Donald Tramp.

Haos u Americi: Autom uletio među demonstrante i počeo da puca

Demonstrant, koji je naizgled bio naoružan puškom na protestu protiv policijskog nasilja u glavnom gradu Teksasa, Ostinu, ubijen je nakon što je, kako tvrde svjedoci, prišao vozilu koje je prošlo kroz okupljanje, a vozač je otvorio vatru.

Gradonačelnik Njujorka prijeti Trampu tužbom

NJUJORK - Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio rekao je da će tužiti američkog predsjednika Donalda Trampa ukoliko ostvari prijetnju da će poslati agente saveznih službi da pomognu policiji.

Novi snimci otkrivaju šta su pričali Flojd i policajci

Na snimcima sa kamera, koje su na sebi imala dvojica policajaca iz Mineapolisa tokom hapšenja Afroamerikanca Džordža Flojda 25. maja, vidi se kako Flojd uspaničeno i uplašeno govori policajcima, nekoliko minuta pred smrt, da nije loš čovjek, dok oni pokušavaju da ga ubace u policijski automobil.

Tramp: Od policije strada mnogo više bijelih ljudi

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp pohvalio je rad službi za održavanje javnog reda i mira i naveo da više bijelih ljudi strada od policije, umanjujući tako obim policijskog nasilja nad tamnoputim ljudima.

Kolumbova statua srušena i u Baltimoru

BALTIMOR - Demonstranti u Baltimoru srušili su tokom noći statu Kristifora Kolumba i bacili je u Atlantski okean.

Demonstranti u Njujorku zahtijevaju smanjenje budžeta policije

NJUJORK - Na stotine demonstranata koji kampuju ispred gradske vijećnice u Njujorku traže da zakonodavci smanje budžet gradske policije.

Jeziv video: Muškarac hoda s nožem u glavi, pomagao žrtvi pljačke

Društvenim mrežama kruži jeziv video snimak na kome se vidi kako 36-godišnji muškarac šeta sa nožem u glavi ulicama Njujorka, a ranjen je kada je pokušao da pomogne žrtvi pljačke.

Haos u Medisonu: Srušeni spomenici, bačeni Molotovljevi kokteli

MEDISON - Demonstranti su ispred zgrade parlamenta američke države Viskonsin u gradu Medisonu srušili dva spomenika, bacili Molotovljeve koktele u zgradu administracije i bezuspješno pokušali da uđu u kancelarije tokom protesta zbog hapšenja crnca koji je kroz megafon galamio na goste restorana dok je nosio bejzbol palicu.

U Portlandu srušena statua Džordža Vašingtona

PORTLAND - Statua prvog predsjednika SAD Džordža Vašingtona u Portlandu uklonjena je uoči 19. juna, praznika kojim se obilježava oslobađanje robova, javlja CBS uz podsjećanje da je prvi američki predsjednik posjedovao robove.

Pojavio se novi snimak posljednjeg ubistva Afroamerikanca u Americi

ATLANTA - Amerika se ne smiruje. Na društvenim mrežama osvanuo je novi video-snimak na kom se vidi kako je upucan Rajšard Bruks, Afroamerikanac iz Atlante.

Objavljen novi uznemirujući snimak ubistva Džordža Flojda

Džordž Flojd postao je simbol rasne diskriminacije u SAD-u, kao i rastuće policijske brutalnosti u toj zemlji, a sada se pojavio novi, jednako uznemirujući snimak njegovog ubistva.