Hrana i piće

Četiri napitka koja bi trebalo piti pred spavanje

Četiri napitka koja bi trebalo piti pred spavanje
Foto: N.N. | Četiri napitka koja bi trebalo piti pred spavanje

Koliko ste već puta čuli, da ne bi trebalo da jedete prije spavanja, kako ne biste imali problema sa kilažom. Ipak postoje neki napici, koje bi bilo idealno popiti prije spavanja, kao neku vrstu noćnog detoxa, kako biste uspješno skinuli nekoliko centimetara u struku.

Sastojci ovih detox napitaka, blagotvorno utiču na naš organizam, pa će aktivirati naš metabolizam i olakšati nam proces mršavljenja.

Sok od krastavaca

Krastavac ima malo kalorija, a obiluje antioksidantima, pa čisti vaše tijelo od svih štetnih materija tokom noći. Sok od svježeg krastavca, razblažite vodom i popijte pred spavanje. Rezultat ćete vidjeti nakon svega nekoliko dana. Još je efikasnije ako soku od krastavaca dodate svježe cijeđeni limunov sok.

Čaj od đumbira

Čaj od đumbira pomaže vašem tijelu da bolje apsorbuje hranljive materije, a stručnjaci tvrde da ga je najbolje piti pred spavanje. Pomoći će i u boljem varenju hrane. Čaj od đumbira biće neuporedivo ukusniji, ako mu dodate malo malo limuna.

Zeleni čaj

Ispijanje zelenog čaja pred spavanje, prije svega poboljšava kvalitet sna. Uz to, ubrzava metabolizam i efikasno razgrađuje masnoće u tijelu. S obzirom na to da je zeleni čaj pun antioksidanasa, pomaže u gubljenju tjelesne težine i topljenju masnih naslaga.

Sok od grejpa i cimeta

Sok od grejpa bogat je vitaminom C, pa prije svega utiče na kvalitet vašeg imuniteta. Uz to, ovaj napitak ubrzava rad metabolizma.

(Ljepota&zdravlja)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije