Hrana i piće

Ispekli 15.000 palačinki i oborili rekord

Ispekli 15.000 palačinki i oborili rekord
Foto: Facebook | Ispekli 15.000 palačinki i oborili rekord
N.N.

Više od stotinu kuvara iz raznih dijelova svijeta, ali i Srbije, satima je u Vrbasu peklo palačinke u okviru manifestacije "Chefs for life - Kuvari velikog srca", jednodnevnog okupljanja sa humanitarnim karakterom, ali i ambicijom da se obori Ginisov rekord u broju ispečenih palačinki.

Ispečeno je više od 15.500 palačinki, što bi trebalo da bude dovoljno da se obori sadašnji rekord od nešto više od 14.000 ispečenih palačinki prošle godine u Sarajevu. Cijeli postupak je snimljen i biće poslat na razmatranje Ginisovoj komisiji, najavili su organizatori, prenosi portal 021.

Inače, palačinke su namijenjene za posluženje i gostima manifestacije, ali što je najvažnije, nezbrinutoj, socijalnoj ugroženoj i/ili bolesnoj djeci smještenoj u bolnici u Vrbasu, kao i najstarijim sugrađanima, korisnicima gerontološkog centra.

Manifestaciju su pokrenuli glavni kuvar Ljubica Komlenić, glavni kuvar Daniel Mikšić, osnivač udruženja "MultiArt - Vozači velikog srca" Boris Bjelović i osnivač organizacije "Chefs for life" Diego Toskani, piše portal 021.

Manifestaciji su prisustvovali i studenti Visoke škole strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije i učenici Srednje ekonomske škole "Svetozar Miletić" iz Novog Sada, koja ima smjerove za kuvare i ugostiteljske tehničare.

Manifestaciju su podržali i ministarstvo turizma i Turistička organizacija Srbije.

 

(021.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije