Hrana i piće

Jednostavni trikovi da pobijedite želju za slatkim

Jednostavni trikovi da pobijedite želju za slatkim
Foto: N.N. | Jednostavni trikovi da pobijedite želju za slatkim

Akouoči odlaska na spavanje imate neodoljivu želju za slatkim, postoje jednostavni trikovi koji bi vam mogli pomoći suzbiti apetit.

Kreatori australskog programa mršavljenja "The Healthy Mummy" podijelili su rituale koje trebate praktikovati kako biste uticali na apetit u večernjim satima.

“Da biste se riješili neke navike, potrebno vam je i do 28 dana. Zato je važno slijediti naše savjete svaki dan, barem tri sedmice”, pojašnjavaju stručnjaci prema kojima je ključno unositi dovoljno proteina, povrća i cjelih žitarica za večeru kako kasnije ne biste žudjeli za zabranjenim namirnicama.

Ako pak preferirate manje obilnu večeru, odlična opcija su voćna salata i jogurt s malo masti. Pokazalo se da je za suzbijanje apetita najučinkovitiji grčki jogurt.

Još jedan trik je pranje zube odmah nakon večere.

“Obično se um poigrava s vama, osim ako dojite, onda je vrlo vjerojatno glad koju osjećate stvarna. Izbacite sav junk food iz kuće kako ne biste došli u iskušenje”, kažu stručnjaci.

U suzbijanju apetita može pomoći šaljica toplog čaja ili ledena voda s limunom. Uz to, dobro je i skrenuti misli s hrane baveći se vježbom ili čitanjem knjige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije