Hrana i piće

Pratite nas na Google news

Kafa prirodni tretman ljepote koji će vas pripremiti za ljeto

Kafa prirodni tretman ljepote koji će vas pripremiti za ljeto
Foto: Ilustracija | Kafa prirodni tretman ljepote koji će vas pripremiti za ljeto
N.N.

Ljeto je stiglo! Planiranje godišnjeg odmora i kupovina novog kupaćeg kostima mentalno će vas pripremiti za sezonu i ljetne zabave na suncu!

Uz sve to veselje oko ljetovanja i uzbuđenje koje vas okružuje, donosimo i nekoliko savjeta i načina na koje možete da utičete na ljepotu vaše kože, a koji će vam pomoći da izgledate najbolje što možete.

Dobrobiti kafe i kofeina u tretmanu ljepote

Posljednjih nekoliko godina, neki od rezultata naučnih istraživanja o kofeinu, uključujući i ona Svjetske zdravstvene organizacije, pokazuju da kafa ima mnogo pozitivnih učinaka:

  • Može smanjiti rizik od raka,
  • Može produžiti životni vijek,
  • Takođe tijelu daje antioksidanse.

Dok je naučno dokazano da ovaj "čudesni napitak", kada se konzumira umjereno, poboljšava zdravlje i ima svojstva koja vam pomažu da se odbranite od bolesti, ljubitelji kafe sada imaju razloga da se raduju dok mi razotkrivamo njene brojne pozitivne učinke na kožu!

Kvantitet ponude na tržistu kada je kafa u pitanju bilo da je uvozna ili domaća je velik, ali kada pišemo o kvalitetu, istakli bismo MUST HAVE proizvod na bh. tržištu 2018…Ukoliko niste probali, toplo preoporučujemo café Brazil (domaću kafu, 3u1, te cappucino od chocolate i vanilije).

Uživajte uz  café Brazil i ljeto!

Najčitanije