Hrana i piće

Kako da čuvate hranu u automobilu

Kako da čuvate hranu u automobilu
Foto: Wikimedia / Ilustracija | Kako da čuvate hranu u automobilu
N.N.

Vjerovatno vam se nebrojeno puta desilo da držite hranu u automobilu. Možda ste išli u veliku kupovinu, spremate se da krenete na put tokom vikenda ili ste jednostavno kupili hranu za ponijeti, ovakve situacije se većini ljudi dešavaju.

Koji god da je razlog, kada se hrana nađe u autu, trebalo bi da obratite pažnju na sigurnost, a posebno ako su članovi vaše porodice djeca mlađa od 5 godina, trudnice, stariji od 65 godina ili neko ko je bolestan. Da bi hrana bila bezbjedna za konzumiranje, trebalo bi izbjegavati "opasnu zonu", odnosno temperature između 4 ° C i 60 °C.

Uopšteno, hranu u automobilu trebalo bi čuvati u prenosivim frižiderima. Sa druge strane, ima i onih jela koja bi trebalo da ostanu topla, prenosi Telegraf.

Stavite hranu koja bi trebalo da ostane hladna u frižidere sa ledom, a temperatura nikako ne bi trebalo da bude preko 4° C. Piće takođe držite u frižiderima, osim toga isjeckano voće i povrće, jogurt pa i hranu koja je manje ojsetljiva na visoke temperature poput energetskih pločica ili orašastih plodova.

Lako kvarljivu hranu poput mliječnih proizvoda i salata koje sadrže majonez, trebalo bi u potpunosti izbjegavati. Meso takođe može biti opasno, pa i njega izostavite.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije