Hrana i piće

Kako da isiječete lubenicu bez nereda na najbrži način

Kako da isiječete lubenicu bez nereda na najbrži način
Foto: Unsplash/Cody Chan | Kako da isiječete lubenicu bez nereda na najbrži način

Lubenicu skoro svi obožavaju, a ovo vrijeme ujedno nam donosi ovo neodoljivo voće. Osim neodoljivog ukusa, ona je veoma zdrava za naš organizam.

Lubenica predstavlja odličan izvor vitamina C, minerala i svakako vode. Dvije kriške lubenice na dnevnoj bazi utiču na povećanje osjećaja sitosti i smanjuju efikasno tjelesnu težinu. Likopen koji se nalazi u lubenici pomaže takođe u smanjenju visokog šećera u krvi (hiperglikemije). Na svakodnevnoj bazi je potrebno da konzumirate jednu do dvije kriške lubenice sat vremena prije ručka.

Samo jedna porcija je dovoljna da se zadovolji petina potrebe organizma za vitaminom C i A. Osim toga, visok nivo kalijuma reguliše krvi pritisak, čime se održava i zdravlje srca. Lubenica se sastoji od 91,5 odsto vode. S obzirom na to da dehidratacija može predstavljati velike zdravstvene probleme, koji se najčešće realizuju kroz glavobolje, slabu koncentraciju i umor, konzumiranje lubenice je odličan način da se izbjegnu svi ovi problemi.

Međutim, nije nam prijatno kada moramo da je siječemo, utrošimo određeno vrijeme i čistimo nastali nered. Ali, dobra vijest je što postoji trik koji će vam uštedjeti vrijeme, a pritom nećte imati nikakav nered u kuhinji!

Riječ je o tome da lubenicu najprije isiječte cik-cak, a potom razdvojite na dva dijela.

 

(Magazin novosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije