Hrana i piće

Kako da ulje ne prska tokom prženja?

Kako da ulje ne prska tokom prženja?
Foto: Pixnio | Kako da ulje ne prska tokom prženja?

Pojedina jela, da bi bila hrskava, moraju se spremati na jakoj vatri, nije moguće smanjiti temperaturu, a da hrana bude pripremljena baš onako kako ste željeli. Na sreću, pojedinci su otkrili sjajne trikove kojima su riješili ovakve probleme.

Korisnik TikToka pod nadimkom FlavorGo podijelio je sasvim jednostavan, ali djelotvoran savjet kako da spriječite prskanje ulja prilikom prženja.

Sve što je potrebno jeste da ulijete malo vode u tiganj.

"Dodavanje vode tokom kuvanja čini slaninu hrskavom i sprečava prskanje ulja", rekao je on.

@flavorgod Add #bacon 2 nonstick pan & enough water to cover the bottom. Cook over medium-high until the water evaporates, and your left with crispy bacon #fyp  original sound - Flavor God

Mnogi su se pitali kako to da se voda ne miješa sa uljem u tiganju i kako baš ona ne dovodi do prskanja, što se inače dešava. Autor video-snimka je objasnio da voda proključa prije nego što se masnoća sa slanine istopi i pređe u tečno stanje.

Dodaje da je slaninu uvek bolje peći u tiganju nego u rerni jer je proces pripreme mnogo brži, a slanina bude hrskavija i ukusnija.

Drugi problem kada je u pitanju priprema hrane na visokim temperaturama jeste zagorjevanje, što hrani kvari ukus.

Jedna korisnica TikToka, upisana kao DaraKarhu, rekla je kako je dovoljno da prije prženja u tiganj sa zagrijanim uljem isječete jednu šargarepu. Ovaj trik zaista radi, jer je šargarepa puna vode i upijaće veliku količinu toplote.

@darakarhu Reply to @katxava  original sound - Dara Karhu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije