Hrana i piće

Kako izabrati savršenu lubenicu

Kako izabrati savršenu lubenicu
Foto: Pexels | Kako izabrati savršenu lubenicu

Sezona lubenica je pred nama, a sa njom dolazi i uvijek aktuelno pitanje - kako odabrati onu pravu? Da je slatka, svježa, da se topi u ustima.

Jedna mama je podijelila malo poznatu tajnu biranja savršeno zrelih lubenica na australijskoj roditeljskoj Facebook mreži Mum Central. Podijelila je savjet svima nakon što je razgovarala sa uzgajivačem lubenica.

Naime, on joj je rekao da je ključno provjeriti širinu između zelenih linija na voću. Tačnije, tajna je u tome da se uvjerimo da su tamnozelene linije u širini dva prsta.

I stvarno, žena je odlučila da teoriju primijeni u praksi nakon što je kupila cijelu lubenicu. I na njeno iznenađenje, to je sjajno funkcionisalo:

"Kada smo juče donijeli lubenice, testirala sam i isjekla lubenicu. Bile su veoma ukusne. Drago mi je što sam konačno otkrila jednostavan način za pronalaženje dobre lubenice."

Još jedan uobičajen način da se utvrdi da li je lubenica zrela jeste da je udarite/kucnete po strani i provjerite da li se čuje dubok, šupalj zvuk.

Nakon objavljivanja ovog savjeta na društvenim mrežama, post je od tada preplavljen sa više od 440 komentara i 1.200 dijeljenja.

"Obožavam ove male savete - hvala puno", napisala je jedna osoba, a potom su se nizali komenatri poput: "Dobro je znati!", "Dobili smo najbolju lubenicu u petak koristeći pravilo dva prsta!"

Inače, osim što je osvJežavajuća, lubenica je prirodno bogata hranljivim materijama, uključujući vitamine A i C.

Jedna kriška lubenice sadrži oko 45 kalorija, što je čini niskokaloričnim međuobrokom. Visok sadržaj vode u lubenici takođe može da bude zasitan i može da pomogne da unesete manje kalorija u cJelini.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije