Hrana i piće

Kako podgrijati picu a da i dalje bude hrskava

Kako podgrijati picu a da i dalje bude hrskava
Foto: Pixabay | Kako podgrijati picu a da i dalje bude hrskava

Koliko puta ste do sada pokušavali da uspješno podgrijete parče pice, ali uvijek vam se tijesto i sastojci raspadnu ili samo ostanu vlažni?

Za ovaj trik vam nije preko potrebna mikrotalasna , već to možete postići i u rerni, pa čak i na tiganju. Važno je samo da za hrskavu koricu pice koristite aluminijumsku foliju ili papir za pečenje, piše Večernji.hr.

Šunku, sir i kečap na tankom tijestu obožavaju ljudi širom svijeta, a mnogi vole da ostatke pice jedu i sutradan, hladne ili podgrijane.

Zato je stručnjak iz kompanije "Just Spice" na Internetu podijelio savjete kako da uspješno podgrijete picu, ali tako da ona ostane ukusna i sa hrskavom koricom.

"Ne bi trebalo da ostatke pice ostavite preko noći na sobnoj temperaturi. Tako će se tijesto "razmočiti“. Umjesto toga, pokrijte je folijom i odložite u frižider", savjetuje stručnjak.

"Karton upija vlagu iz preliva zbog čega pica koja ostane u kartonskoj kutiji poslije bude katastrofa", rekao je stručnjak i dodao da je najbolje prilikom podgrijavanja, da na picu stavite još jedan tanjir kako bi ona imala što manje vazduha. Sa ovim trikom ćete savršeno podgrijati parče pice, a kora neće postati vlažna.

Takođe, kada parče pice stavljate u mikrotalasnu, pored stavite i čašu vode, čija će para spriječiti da tijesto postane vlažno, već da ostane hrskavo.

Naravno, često podgrijavanje pice, odnosno svih namirnica, nije preporučljivo, pogotovo ako sadrži mesne ili riblje dodatke, jer oni mogu dovesti do trovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije