Hrana i piće

Kolači za koje je teško vjerovati da to jesu

Kolači za koje je teško vjerovati da to jesu
Foto: Printscreen Facebook | Kolači za koje je teško vjerovati da to jesu

Churchillovi deserti više liče drugoj hrani i svakodnevnim predmetima. Među njegovim najpopularnijim kreacijama su panta cotta u obliku pepeljare, narandžasti kolač u obliku pljesnive narandže i torta u obliku prljave kuhinjske spužve.

Churchill je u kulinarski svijet "zalutao". Nakon što je odustao od umjetničke škole u kojoj nije vidio budućnost, zaposlio se kuvajući u lokalnom pabu. Ali tek je 2015. počeo da uči izradu poslastica.

"Nikad prije to nisam radio i želio sam učiti, pa sam tako počeo", rekao je Churchill. 

Radio je deserte u obliku voća, ali smatrao ih je previše ograničavajućim. Iskoristio je inspiraciju iz filmova, video-igara i svijeta oko sebe da bi vidio šta sve može raditi s hranom.

Neki od Churchillovih izvora inspiracije uključuju "Ratove zvijezda", "Igru prijestola", "Harryjaa Pottra" i LEGO, a sve ih je pretvorio u ukusne deserte. 

Prošle godine objavio je knjigu o svojim jedinstvenim kreacijama pod nazivom Food Illusions. Trenutno je u procesu pisanja za drugu knjigu.

"Moja pravila? Zanemarite pravila. Ako želite nešto učiniti, ne ispitujte treba li to tako raditi. Jednostavno isprobajte", govori poslastičar.

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije