Hrana i piće

Mini-palačinke novi viralni hit

Mini-palačinke novi viralni hit
Foto: N.N. | Mini palačinke novi viralni hit

Otkako je počela izolacija, na samom njenom početku, svi su čini se izrađivali popularni banana bread kod kuće. Ne čudi ni zašto, jer osim što je ukusan, za njega vam treba svega nekoliko sastojaka.

Ipak, banana hljeb sa samog trona uspio je izgurati najnoviji viralni hit koji se širi društvenim mrežama velikom brzinom. Riječ je o jelu/doručku znanom kao pancake cereal, a u suštini je riječ o minijaturnim palačinkama, koje su tek nešto veće od kupovnih žitarica. Prednost je svakako to što ćete ih napraviti sami kod kuće, od provjerenih namirnica, te jednom kada ih ispečete, možete ih koristiti na puno načina.

Gastro blogeri i amaterski kuhari s Instagrama i Tik-Toka svakodnevno dijele zanimljive recepte kako napraviti pancake cerals na maštovit način.

Recept je vrlo jednostavan, jer klasičnu smjesu s kojom pečete palačinke jednostavno napravite malo gušćom i onda na zagrijanu tavu za palačinke kroz slastičarsku vrećicu istiskujete male količine smjese koje će učiniti mini krugove – male pancake cereals. Nakon toga, samo je na vama kako ćete ih poslužiti – uz mlijeko ili jogurt, možete u njih u procesu pečenja dodati i m&m’s bombone ili zdraviju opciju – voće. Još jedna ideja je i da ih jedete same, i začinjene s malo meda ili agavinog sirupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije