Hrana i piće

Namirnice koje ne bi trebalo da čuvamo u fružideru

Namirnice koje ne bi trebalo da čuvamo u fružideru
Foto: Unsplash/Ello | Namirnice koje ne bi trebalo da čuvamo u fružideru
N.N.

Većinu namirnica koje kupimo automatski stavljamo u fružider, misleći da je to najbolji način za njihovo čuvanje. Međutim, neke namirnice će izgubiti ukus, miris ili će propasti ili stvrdnuti se kada se skladište u frižideru.

Recimo, paradajz može izgubiti na punoći ukusa jer hladan vazduh zaustavlja proces sazrijevanja. Zato bi najbolje bilo ovo povrće čuvati na sobnoj temperaturi.

Takođe, izbjegavajte čuvanje bijelog luka u frižideru jer će s vremenom krenuti da klija i postati gumen. Zato ga držite na suvom i manje hladnom mjestu.

Loša ideja je čuvanje krompira u frižideru - hladniji vazduh pretvara skrob u šećer, zbog čega ovo povrće poprima slatkast ukus. Kao i bijeli luk, krompir je bolje čuvati na manje hladnom i mračnom mjestu.

Med izbjegavajte da čuvate u frižideru, kako se ne bi šećer kristalizovao. Čuvajte ga na sobnoj temperaturi, a zanimljivo je da ova slatka namirnica nema rok trajanja.

Maslinovo ulje u frižideru mijenja sastav i postaje veoma gusto, pa i njega treba da čuvate na mračnom i ne tako hladnom mjestu.

(NovostiMagazin)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije