Hrana i piće

Napravite domaće rezance za supu

Napravite domaće rezance za supu
Foto: N.N. | Napravite domaće rezance za supu

Priprema domaće tjestenine jedan je od onih terapeutskih zadataka kojima ovih dana svi imaju prilike da se posvete.

Rezanci za supu bi trebali biti tanki, ali odluka je prepuštena vama, jer sve zavisi od ukusa ali i aparata kojeg koristite.

Naravno, tjesteninu možete napraviti i bez aparata, ali proces će trajati nešto duže. Valjajte tjesteninu dugo i budite strpljivi, a zatim ih režite po širini oštrim nožem na tanke rezance.

Sastojci:

500 g oštrog brašna

5 jaja veličine M

kaščica maslinovog ulja

Priprema:

Budite strpljivi i umijesite čvrsto, ali glatko tijesto od brašna, jaja i malo maslinovog ulja. Ako tjesteninu mislite koristiti odmah, slobodno je posolite. Kada tijesto dotaknete prstom i ono se vrati u početno stanje, znaćete da ste odradili dobar posao. Tada ga upakujte u plastičnu vrećicu i pustite da odstoji pola sata.

Tijesto narežite na jednake komade, dobro ga pobrašnite pa nekoliko puta razvaljajte uz pomoć aparata za pripremu tjestenine. Moguće je sve obaviti ručno, ali imajte na umu da će vam to oduzeti više vremena i energije.

Tanke mlince pažljivo premjesite na čisti stolnjak pa ponovite postupak s preostalom tjesteninom.

Do trenutka kada završite  pripremu svih rezanaca, oni prvi će se već lagano osušiti. Narežite ih na manje dijelove pa ih uz pomoć nastavka za rezance za supu usitnite. Rasporedite ih po stolnjaku kako se ne bi zalijepili pa ih ostavite preko noći da se suše.

Od istog tijesta možete izrezati krpice te napraviti brojne vrste tjestenine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije