Hrana i piće

Ovo je najbolji recept za teleću čorbu, a tajna je u pripremi mesa

Ovo je najbolji recept za teleću čorbu, a tajna je u pripremi mesa
Foto: Shutterstock | Ovo je najbolji recept za teleću čorbu, a tajna je u pripremi mesa

Teleća čorba je krcata mesom i povrćem, a možete da se služi prije ručka ili kao zamjena za glavni obrok.

Okrepiće vaš organizam, a priprema je poprilično jednostavna i brza.Obavezno meso prvo propržite jer će tako biti ukusnije. Obično je služe na slavama i kada su praznici, pa je super predlog i za uskršnji ručak. Kažu da je najbolja ona iz kafane, ali uz ovaj recept nadmašićete i nju.

Sastojci:

    600 g telećeg mesa     1 crni luk     2-3 kašike ulja     2 l vode     2 šargarepe     2 krompira     2-3 lista lovora     2 kašike brašna     1 kašičica slatke mlevene paprike     2 žumanceta     200 g kisele pavlake     1 veza peršuna peršun     sok od limuna

Priprema:

U šerpu sipajte malo ulja, pa propržite sitno seckani luk, a kada on omekša dodajte meso isječeno na kockice. Nakon što se i meso prodinstalo sipajte vodu, biber u zrnu, so, lovorov list, na kockice isečenu šargarepu i krompir. Smanjite temperaturu i kuvajte dok meso i povrće ne omekšaju.

Pomiješajte brašno, slatku mljevenu papriku sa vodom i sjedinite tako da ne ostanu grudvice. Dobijenu smjesu sipajte u supu. Kuvajte dok ne provri, pa sklonite sa šporeta. U smjesu sa žumancima sipajte malo supe, a onda kada sjedinite vratite u supu. To radite dok je vrela.

Dobro promiješajte i vaša čorba je gotova, piše stvarukusa.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije