Hrana i piće

Pet vrsta "Master Craft Brewery" flaširanih piva uskoro u marketima

Pet vrsta "Master Craft Brewery" flaširanih piva uskoro u marketima
Foto: Dražan Pozderović | Pet vrsta "Master Craft Brewery" flaširanih piva uskoro u marketima

BANJALUKA - "Master Craft Brewery" iz Banjaluke, najsavremenija zanatska kraft pivara u BiH, flaširala je pet domaćih kraft piva koje proizvodi i uskoro će se pojaviti na policama marketa i ugostiteljih objekata na području Banjaluke.

Ova linija proizvoda se naziva MCB i nalazi se u specijalizovanom objektu na jednom mjestu, gdje se može ugodno družiti i pratiti sam proces proizvodnje piva.

"Naša je namjera da proizvodimo vrhunska i kvalitetna kraft piva. Želja nam je da u Banjaluku donesemo nešto novo na svjetski način te upotpunimo kako turističku, tako i ugostiteljsku ponudu Banjaluke", naveo je Ljubomir Marić, vlasnik "The Master Craft Brewery".

Kazao je da bi se kraft pivo najlakše objasnilo ako bismo napravili paralelu između domaće hrane, domaćeg pekmeza, ajvara, meda i hrane koja se proizvodi industrijski, a može se naći na policama marketa.

Ističe da su ponosni na plasman svojih proizvoda, koji se mogu pronaći i Švajcarskoj.

"Naša piva su veoma popularna i u Švajcarskoj, gdje smo dosad dobijali samo pozitivne kritike. I ranije smo imali saradnju s njima, ali smo je sada ponovo obnovili", objasnio je Marić.

Prema njegovim riječima, u martu, u jeku pandemije virusa korona, uduplali su kapacitete za proizvodnju da bi sad proizvodili flaširano pivo.

"U septembru smo instalirali i liniju za flaširanje piva kako bismo ljubiteljima kraft piva omogućili da uživaju u njemu i kod svoje kuće. Naš novi proizvod je flaširano MCB kraft pivo u pet stilova: banjalučki kraft, MCB Pilsner, MCB Pale ale, MCB IPA, MCB Stout", objasnio je Marić.

Pored piva u flašici koje se može konzumirati u lokalima, u "The Master Craft Brewery" nudi i opciju kupovine 4-pack kao i paket od 20 kraft piva koji je pogodan za razna druženja.

"MCB kraft piva će uskoro svi oni koji vole pivo moći pronaći i u bolje snabdjevenim marketima", kaže Marić.

Dostavu točenog i flaširanog "The Master Craft Brewery" piva moguće je naručiti na kućnu adresu preko aplikacije Ceger na području grada Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije