Hrana i piće

Poznati doktor otkrio šta se sve nalazi u kafi

Poznati doktor otkrio šta se sve nalazi u kafi
Foto: Pixabay | Poznati doktor otkrio šta se sve nalazi u kafi
N.N.

I dok je u nekim kulturama jedenje insekata potpuno normalna stvar, drugi narodi ne mogu da ih smisle u svom tanjiru. U svijetu se koristi više od 1.900 insekata u ishrani, a postoji mogućnost da neke pojedete ili čak popijete nenamjerno.

Doktor Karan Rad, veoma popularan na društvenim mrežama, u jednom snimku objasnio je da ako pijete prethodno mljevenu kafu, velika je vjerovatnoća da ćete popiti i komadiće bubašvaba.

„Prethodno mljevena kafa, poput one u većini prodavnica, sadrži mljevene bubašvabe. Određeni procenat zrna kafe zarazi se bubašvabama i drugim insektima. Obično se ne mogu potpuno preraditi, pa se samo ispeku i samelju sa zrnima kafe“, objasnio je.

Dodao je kako većina nadležnih tijela za kontrolu dopušta određeni procenat dijelova insekata u našoj hrani. Na kraju videa pružio je i riječi utjehe neljubiteljima insekata dodavši da bubašvabe sadrže mnogo proteina. Međutim, postoje ljudi koji su alergični na insekte ma u kom god obliku da se nalaze, te je savjetovao da oni izbjegavaju mljevenu kafu. Zato, bolje je kupiti onu u zrnu i sami je samljeti, prenosi Novi.ba.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije