Hrana i piće

Praznična idila ove godine može biti još veća uz Dr. Oetker vrijedne nagrade

Praznična idila ove godine može biti još veća uz Dr. Oetker vrijedne nagrade
Foto: Ustupljena fotografija | Praznična idila ove godine može biti još veća uz Dr. Oetker vrijedne nagrade

SARAJEVO - S početkom decembra, pripreme za nadolazeći, najljepši dio godine, postaju sve zahtjevniji. Sve se više razmišlja o poklonima koje želite staviti pod bor za vaše najmilije kao i o delicijama kojima ćete upotpuniti praznični stol.

Složit će se mnogi – za prazničnim stolom ipak je najvažnija radost, toplina i zajedništvo, a upravo to razdoblje budi ono najljepše i najsentimentalnije u ljudima. Uz fini zalogaj, praznici dobivaju neku novu dimenziju, a Dr. Oetker je najbolji pomagač u mnogim kuhinjama kad je u pitanju priprema delicija najraskošnijih okusa koji će udovoljiti i najzahtjevnijim nepcima.

Koju god slasticu odlučili pripremati ovih praznika, u ponudi Dr. Oetkera moći ćete pronaći sastojke koji će vam pomoći da i ove godine (p)ostanete pravi slastičar ili slastičarka. Bilo da je riječ o omiljenom kremastom kolaču za vaše najmlađe, o finim i bogatim okusima koje obožava vaša nježnija ili jača polovica, o kolačima od prhkog tijesta koji su nezaobilazan dio praznične trpeze naših starijih i čiji mirisi nas vraćaju u djetinjstvo, Dr. Oetker ima rješenje.

Kada se miris svježe pečenih keksa počne širiti kuhinjom, i veliki i mali znaju da su praznici pred vratima! Upravo zato su u Dr. Oetkeru u ove godine osmislili puno finih recepata za praznične slastice: od slatkih, tradicionalnih, preko poklončića iz kuhinje pa do torte u obliku zvijezde za desert nakon svečanog ručka, a sve recepte možete preuzeti kao brošuricu s receptima koja se nalazi na linku.

Praznike upotpunite slasticama, ali i nagradama

I ovih praznika uključite se u Dr. Oetker veliki nagradni natječaj u kojem možete osvojiti vrijedne nagrade. Kako biste sudjelovali u nagradnom natječaju „Ispeci slatku bajku“ koja traje od 10. decembra 2021. do 7. janura 2022. potrebno je kupiti vaše omiljene Dr. Oetker proizvode u vrijednosti od 5 KM i odgovoriti na kreativno pitanje, sačuvati račun te ga zajedno sa svojim osobnim podacima unijeti na www.oetker.ba.

Što čeka sretne dobitnike? Svake sedmice u razdoblju trajanja nagradnog natječaj Dr. Oetker poklanja jednu Bosch pećnicu (ukupno četiri pećnice), a svaki dan poklanja plišano lane.

Ovih praznika uživajte u porodičnom druženju, toplim trenutcima i  ukusnim slasticama uz Dr. Oetker.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije