Hrana i piće

Slavni Italijanski kuhar daje besplatne časove kuhanja

Slavni Italijanski kuhar daje besplatne časove kuhanja
Foto: N.N. | Slavni Italijanski kuhar daje besplatne časove kuhanja

Ukoliko ste ikada želeli da pooštrite svoje kulinarske veštine, sada je vjerovatno najbolje vrijeme za to.

Ne samo da je priprema domaćeg obroka sjajna distrakcija od svjetske krize koja nas sve pogađa – ova aktivnost će nahraniti vaše tijelo, um i dušu. Jedan od najboljih kuhara na svijetu trenutno organizuje besplatni kurs kuhanja, koji možete pratiti putem svog mobilnog telefona.

Masimo Botura, kuhar sa Mišelin zvjezdicom koji predvodi “Osteria Francescana” restoran, lansirao je novu Instagram seriju nazvanu “Kitchen Quarantine”, gdje vas korak po korak vodi kroz pripremu osnovnih recepata. U prvih nekoliko epizoda, Botura je svojim gledaocima pokazao kako da pripreme Thai kari, toplu bollito salatu, tortellini i makarone sa sirom.

Dok se njegova zemlja, Italija, bori sa najgorom epidemijom ikada, slavni kuhar odiše pozitivnošću i obećava da će motivisati čak i one najneiskusnije kuhare. Pored toga, on je ovo već radio – 2019. godine, kada je organizovao seriju online časova kroz Masterclass.

“Naučiću vas kako da razvijete svoje čulo ukusa i oživite svoju kreativnost i emocije putem hrane”, izjavio je Botura.

Pored kuhanja, on putem svog Instagram naloga odgovara na pitanja svojih fanova, razjašnjava sve nedoumice vezane za recepte, metode pripreme ili sastojke.

“Kitchen Quarantine” serija se emituje uživo na Instagram nalogu slavnog kuvara u tri sata poslije podne. Časovi se odžavaju na engleskom jeziku i sasvim su besplatni. Ukoliko ne možete stići da ih pogledate uživo, znajte da ih možete pronaći i na YouTube platformi. Dakle, ostavite se instant oboroka iz kesice i pripremite sebi pravu gozbu!

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije