Hrana i piće

Sočna, ukusna, osvježavajuća: Pica od lubenice, ljetni gastro-trend

Sočna, ukusna, osvježavajuća: Pica od lubenice, ljetni gastro-trend
Foto: N.N. | Sočna, ukusna, osvježavajuća: Pica od lubenice, ljetni gastro-trend

Sočna, mirisna, ukusna, osvježavajuća, s malo kalorija - lubenicu volimo jesti u kriškama, nasjeckanu na kockice ili kao salatu od lubenice za osvježavajući međuobrok.

Prije nekoliko godina društvene je mreže preplavio osvježavajući voćni trend - pica od lubenice! Osim što su izgledale nevjerojatno primamljivo, šareno i zabavno, pice na bazi lubenice bile su odlične kao doručak, snek, desert ili pak brzinska kreacija za trenutke kada dolaze gosti.

Neki su pravili slatke, a neki čak i slane verzije ovog gastro-hita. TikTok je ovih dana ponovo zaluđen picom od lubenice, a ako još niste, vrijeme je da je i vi probate - u nastavku pročitajte recepte za slatku i slanu verziju pice od lubenice.

 

Slatka pica od lubenice

SASTOJCI:

krem sir

grčki jogurt

1 vanilin šećer

1/2 kašičice ekstrakta vanilije

1 kriška cijele lubenice

razno svježe voće (bobičasto voće, mango, kivi)

listići svježe mente

PRIPREMA:

Napravite umak - u posudi pomiješajte krem sir, lagano umiješajte grčki jogurt te šećer i ekstrakt vanilije dok se sastojci ne sjedine. Premažite lubenicu dobijenom glazurom, zatim izrežite lubenicu na osam kriški. Dodajte voće koje volite, a na kraju ovom desertu dodajte  još malo svježine listićima svježe mente.

 

Slana pica od lubenice

SASTOJCI:

lubenica

luk (narezan na tanke kriške)

feta sir

nekoliko listića bosiljka

crne masline

med

aceto balsamico

so

PRIPREMA:

Pomoću oštrog noža izrežite vodoravno pola centimetra tanke okrugle kriške s dijela lubenice koji je širi da podsjećaju na koru za picu. Ukrasite kriške pice posipom narezanog luka, crnih maslina, svježih listića bosiljka i izmrvljenog feta sira. U maloj tavi zagrijte med i dodajte aceto balsamico. Kuvajte na laganoj vatri dok se malo ne zgusne. Ohlađene kriške pice pospite sosom koji ste dobili. Izrežite i poslužite ohlađeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije