Hrana i piće

Turski specijaliteti obilježili 94. dodjelu Oskara

Turski specijaliteti obilježili 94. dodjelu Oskara
Foto: Ustupljena fotografija | Turski specijaliteti obilježeli 94. dodjelu Oskara

Ceremonija dodjele Oskara jedna je od najprestižnijih ceremonija dodjele nagrada na svijetu. Ove godine, u Dolbi teatru u Los Angelesu, u noći 27. marta održana je po 94. put.

Na zabavi nakon ceremonije, turska jela su impresionirala sve prisutne, među kojima su bile poznate filmske zvijezde, umjetnici i producenti.

Slavni kuvar Wolfgang Puck, koji priprema jelovnik za dodjelu Oskara još od 1995. godine, u ovogodišnji meni uvrstio je pide iz crnomorske regije Turske (Karadeniz Pidesi) i suve kajsije punjene kremom od sira (Kaymaklı Kayısı Tatlısı). U ova dva specijaliteta su po prvi put uživale najistaknutije ličnosti svjetske filmske scene, a jela su dobila velike pohvale.

Wolfgang Puck, koji je pripremio meni za ovogodišnju zabavu, rekao je: "Turska predstavlja jednu od najbogatijih kuhinja svijeta zahvaljujući svojim tradicionalnim receptima i organskim proizvodima. Postoji mnogo recepata i proizvoda koje možete otkriti u turskoj kuhinji. Svih sedam regiona Turske puni su ukusa, historije i kulture. U Turskoj ima mnogo gradova koje morate posjetiti i koji imaju ukusnu hranu. Moja porodica i ja posjećujemo Tursku svakog ljeta sa zadovoljstvom”.

Recepte turskih jela, koje je nakon dodjele Oskara filmskim zvijezdama servirao kuhar Wolfgang Puck, možete pronaći na video snimcima Delicious Türkiye u okviru Go Türkiye YouTube naloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije