Hrana i piće

U Banjaluci održan prvi Master class za Hennessy

U Banjaluci održan prvi Master class za Hennessy
Foto: Vladimir Stojaković | U Banjaluci održan prvi Master class za Hennessy

BANJALUKA - Prvi Master class, odnosno uvodno predavanje i degustacija različitih tipova konjaka Hennessy održana je u četvrtak naveče u prijatnoj atmosferi u banjalučkom restoranu "Integra".

Fabien Levieux, ambasador kuće "Hennessy", koji je održao Master class, kaže da su razlozi njegovih posjeta da podijeli svoje znanje i strast sa drugima, jer je Hennessy fantastičan konjak i brend.

Ono što karakteriše ovaj prepoznatljivi konjak je prvenstveno to što se pravi isključivo od sorte grožđa ugni blanc iz francuske pokrajine Konjak te dupla destilacija, maceracija, kreiranje suptilnih, ali još dominantnih okusa. Dozrijeva u hrastovim bačvama, koje se posebno izrađuju za ovu francusku kuću.

"Prvobitni duh konjaka od prije 250 godina živ je i danas. Moj zadatak je da širom svijeta pronosim ime Hennessy, objašnjavajući kakav je to zaista proizvod i koliko treba uživati u životu uz Hennessy", istakao je Levieux.

Kaže da Hensessy datira od prije 250 godina, te da je on proizvod Irca Ričarda Henesija, koji je došao u Francusku, za koju je znao da je prelijepa zemlja sa divnim duhom.

"Uz porodicu Henesi dio sage su i porodice vinogradara, destilera, bačvara te mnogi drugi koji su radili za kuću 'Hennessy' generacijama. Svi oni dio su 'Hennesyjeve' ostavštine, zahvaljujući kojoj su postali premium brand, broj jedan u svijetu", rekao je Levieux.

Naglasio je da je riječ o najjačem i najboljem konjaku na svijetu, s najvećim udjelom na tržištu, a sve zbog kvaliteta proizvoda, dosljednosti kvaliteta i svoje istorije.

"Imamo 13-14 tipova konjaka u 'Hennessy' kolekciji, bez limitiranih izdanja. Neki od njih specijalizovani su samo za određena područja, poput Hennesy Fine de Cognac, koji je dostupan za Evropu, zatim Hennessy Classivm, koji je samo za Kinu, Hennessy Black Cognac samo za SAD", kaže Levieux.

Ekskluzivni distributer i uvoznik kuće konjaka "Henessy" za Bosnu i Hercegovinu je kompanija "Frutela Group" iz Banjaluke, čija je osnovna djelatnost trgovina i distribucija alkoholnih i bezalkoholnih pića, vina i vinskog asesoara, konditorskih proizvoda, čajeva i mnogih drugih proizvoda namijenjenih ugostiteljstvu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije