Hrana i piće

Uz ovaj trik bijeli luk više nikada nećete sjeckati na stari način (VIDEO)

Uz ovaj trik bijeli luk više nikada nećete sjeckati na stari način (VIDEO)
Foto: Pixabay | Uz ovaj trik bijeli luk više nikada nećete sjeckati na stari način (VIDEO)

​Drugačiji način sjeckanja bijelog luka, koji je ponudio jedan Francuz, izazvao je polemiku na mrežama, a u sve su se uključili i profesionalni kuvari.

Francuski jutjuber po imenu Karl izazvao je žestoku raspravu na TikToku nakon što je demonstrirao drugačiji način sjeckanja bijelog luka.

Njegov video snimak na toj društvenoj mreži sakupio je za veoma kratko vrijeme više od pet miliona pregleda.

U raspravu su se uključili i profesionalni kuvari koji su isprobali njegov način sjeckanja bijelog luka, tog nezamjenljivog začina u skoro svako jelu.

Naime, za sjeckanje bijelog luka većina koristi oštricu noža kako bi dobili što sitnije komadiće koji prilikom sječenja puštaju sok.

Profesionalni kuvari, međutim, često čen bijelog luka prvo dobro zgnječe drškom noža da bi ispustio tečnost, a tek potom ga isjeckaju. Karl je punudio potpuno drugačiju varijantu.

Kako se vidi na snimku on umjesto oštrice za sječenje luka koristi drugu, tupu stranu noža.

Video je podigao buru na internetu i uslijedilo je masovno isprobavanje tehnike, prenosi Krstarica.

"Bio sam uvjeren da ovaj trik neće uspjeti. Toliko sam bio siguran da sam bio spreman da napišem esej zašto bijeli luk ne može da se sjecka tupom stranom noža. Iako sam bio uvjeren da nema šanse, riješio sam da isprobam. U redu, dakle, umjesto oštrice koristio sam tupu stranu i djeluje prilično nestvarno, ali ovaj trik funkcioniše. Zašto nisam znao za ovo ranije", zapitao se jedan od komentatora.

@carl.is.cooking Je coupe toujours l’ail  comme ça, toi? #foodhack #foodie #foodtiktok #foodlover #viralfood #hack #lifehacks #garlichack  Ultimate life hacks - Kelly - The Life Bath

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije