Hrana i piće

Uz pivo kombinujte čokoladu ili biftek

Uz pivo kombinujte čokoladu ili biftek
Foto: N.N. | Uz pivo kombinujte čokoladu ili biftek

​Ezra Džonson Grinog je osnivač manifestacije Nedjelja piva u Portlandu, na kojoj se svake godine predstavljaju novi ukusi piva i brojni recepti koji se najbolje slažu s ovim popularnim pićem.

Upravo ona je na ovoj manifestaciji govorila kako kombinovati hranu sa pivom te postići najbolji užitak za čulo ukusa.

PICA

Pica je najpopularnija brza hrana, zajedno sa burgerima i hotdogom. Još je ukusnija kada se konzumira zajedno sa svijetlim pivom, prije svega zbog savršene količine hmelja i sastojaka koje pivo sadrži, a koje se odlično dopunjuju sa slatko-kiselkastim ukusom tople pice.

PRŽENA PILETINA

Hrskava pržena piletina prelivena limunovim sokom se najbolje slaže s pivom na bazi voća poput breskve, trešnje ili kupina.

PASTA

Ukoliko volite da uživate u hladnim pastama tokom ljeta, imajte na umu da ćete najbolji ukus dobiti ako uz pastu pijete tamno pivo.

SIR

Ako želite da zadovoljite čulo ukusa, obavezno probajte čedar sir, a uz njega popijte srednje tamno pivo.

BIFTEK

Slasni mesni odrezak kome nijedan muškarac ne može odoljeti najbolje ide sa belgijskim pivom. Eksplozija ukusa u kojima se prepliće slatkoća piva i pikantni i snažni ukus mesa, pogotovo govedine, nešto je što morate probati.

SUŠENO MESO

Niko ne može odoljeti mirisu suvomesnatih specijaliteta. Umjesto vina, probajte da u ovim proizvodima uživate uz svijetlo pivo.

KOLAČ OD SIRA

Ko kaže da se ne mogu kombinovati pivo i slatke namirnice? Dezerti bogate teksture i ukusa poput čizkejka se najbolje slažu sa pivima karamel boje i onima na bazi voća.

ČOKOLADA

Možda vam ova kombinacija zvuči neobično, ali ako uz omiljenu čokoladu pijete hladno pčenično pivo, upotpunićete ukus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije