Hrana i piće

Za sendviče s velikim "S"

Za sendviče s velikim "S"
Foto: N.N. | Za sendviče s velikim "S"

Gdje god vas put nanese, bilo to kod kuće na kauču, na izletu, na poslu, u kinu, na putovanju, na drugom kraju svijeta… sendvič ćete pronaći na svakom jelovniku.

Od najosnovnijih sendviča sa salamom i sirom, s različitim namazima, s tunom, povrćem, paradajzom i mozzarellom, s mesom ili bez njega, sa sirom, skutom ili veganski... Mašti i receptima nema kraja. Širom svijeta toliko su omiljeni da je 3. novembar izabran za svjetski dan sendviča. Očito je zaista teško zamisliti život bez dva komada hljeba i svega onoga što se može staviti između njih.

Mr. Sandwich!

Odakle uopšte potiče riječ sendvič? Istorija tog omiljenog jela potiče iz 18. vjeka, kada je John Montagu, četvrti grof od Sandwicha, tokom kartanja poželio večerati. Od sluga je zatražio kriške govedine koje je stavio između dva komada poprženog hljeba, kako bi kao strastveni kartaš mogao nesmetano nastaviti s igrom. U jednoj je ruci tako držao večeru, a u drugoj karte. Legenda kaže da su i drugi igrači uskoro poželjeli „isto što i Sandwich”, po čemu je, dakle, nazvan omiljeni gurmanski izum. Njegov domišljat čin postao je jedan od najvećih doprinosa gastronomiji širom svijeta.

Bez hljeba  ne ide

Za dobar sendvič ponajprije je potreban dobar hljeb. Hljeb koji svaki sendvič čini još boljim, a istovremeno je i dobar izbor u skladu sa savremenim prehrambenim smjernicama. Odaberite, dakle, hljeb koji je dobar i za sendvič i za Vas. Obzirom na to da nam danas dobro dođe svaka ušteđena minuta, s izvrsnim vrstama rezanog hljeba Pan Bauletto u svako doba dana imat ćete svoju krišku nježnog, mekog hljeba uvijek pri ruci. Znanje i dugogodišnje iskustvo nutricionista spojeno je u hljebu Mulino Bianco koji je proizveden bez bojila, konzervansa, hidrogeniranih masnoća i umjetnih sladila.

Pan Bauletto Grano Duro nastao je spajanjem zrna krupice durum pšenice i ekstradjevičanskog maslinovog ulja. Okusom podsjeća na bakin domaći hljeb koji izaziva emociju tradicije i kvalitete.

Pan Bauletto meki rezani hljeb s 8 vrsta žitarica ( Zob + ječam + pir + durum pšenica + kukuruz + riža + raž + proso) i sojom. Obnavlja energiju i sadrži veći udio bjelančevina.

Pan Bauletto Integrale rezani integralni hljeb. Mekan i ukusan za pripremanje obroka sa zadovoljstvom. Integralni rezani hljeb sadrži više vlakana (8 g na 100 g hljeba) i primjereniji je i za dijetalnu prehranu.

Nježan hljeb, idealan za sendviče

Mekane rezane vrste hljeba Pan Bauletto stvorene su s bogatim okusima, od brižno odabranih sastojaka i u pažljivo osmišljenom pakiranju. Svaki komadić u njima je mekan, zato ih obožavaju i oni koji ne vole tvrdu koricu. Izvrstan je, dakle, za sendviče, užine, doručke ili večere, svaki put kada poželite nešto dobro. Možete odabrati Pan Bauletto Integrale, mekani rezani integralni hljeb bogat vlaknima. Pan Bauletto Bianco mekan je bijeli pšenični hljeb sa 100 odsto maslinovim uljem. Za oni koji vole razne žitarice izvrstan je izbor Pan Bauletto 8 žitarica i soja, mekan hljeb bogat bjelančevinama. Grano Duro od pšenične durum krupice i maslinova ulja okusom podsjeća na domaći bakin hljeb, a Rustico iznenađuje raženim brašnom, sjemenkama suncokreta, sezamom i lanom. Uz malo snalažljivosti u trenu ćete ih pretvoriti u maštovite sendviče.

Vječna klasika koja vas nikada neće ostaviti na cjedilu

Omiljeni sendvič sa salamom i sirom

Priprema

Pripremite 2 kriške hljeba Pan Bauletto Grano Duro. Složite kombinaciju svježih listova zelene salate, salame i sira. Preklopite drugom kriškom mekog hljeba.

Ukusan i zdrav obrok za svaku priliku pripremljen sa zdravim namirnicama!

Sastojci:

2 kriške hljeba Pan Bauletto Grano Duro

Salama

Sir

List svježe zelene salate

Odaberite hljeb u skladu s prehrambenim smjernicama

Mekane kriške hljeba Pan Bauletto stvorene su u skladu sa savremenim prehrambenim smjernicama. Uravnoteženim omjerom ugljikohidrata, bjelančevina i vlakana tijelu daju energiju, mogu produžiti osjećaj sitosti i biti dio prehrambene dijete. Svakodnevna želja i svijest o zdravoj prehrani u modernom brzom stilu života koji ostavlja sve manje vremena za dugotrajnu pripremu obroka izazov je za koji je integralni hljeb Mulino Bianco idealno rješenje!

Podijelite s prijateljima neodoljivo ukusan obrok za tople ljetne večeri!

Bogati sendvič sa salamom, sirom i paradajzom

Priprema:

Uzmite 2 kriške Gran Bauletto Rustico. Nadjenite hljeb izrezanim svježim paradajzom, sirom i salamom. Poklopite i uživajte u nedoljivom spoju bogatog okusa!

Sastojci:

2 kriške Gran Bauletto Rustico kruha

Salama

Sir

Paradajz

Zašto odabrati meki rezani hljeb umjesto običnog hljeba?

Zahvaljujući praktičnom pakiranju i produženoj svježini kruščići Mulino Bianco izvrsno su rješenje za moderna domaćinstva u kojima dobar hljeb uvijek mora biti pri ruci. Štede vrijeme za svakodnevne kupovine, čuvaju svježinu nekoliko dana i uvijek su nadohvat ruke. Osim toga, izvrstan su saputnik na putovanjima ili odmoru. Sendviča, dakle, nikad neće ponestati!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Najčitanije