Ljepota

Isprobajte najdjelotvornije prirodne maske za lice (FOTO, VIDEO)

Isprobajte najdjelotvornije prirodne maske za lice (FOTO, VIDEO)
Isprobajte najdjelotvornije prirodne maske za lice (FOTO, VIDEO)

Svaka žena želi besprijekornu kožu lica, bez akni, bora i crvenila. Prirodni preparati su svakako najbolji za njegu, bez obzira kakav vam je tip kože, suh, mastan ili mješovit.

Danas postoji "more" maski, a neke od njih i vi  same možete da napravite, pomoću sastojaka koji se nalaze u vašoj kuhinji i svakodnevnoj upotrebi.

Mi vas donosimo neke od najefikasnijih maski koje svakako vrijedi isprobati jer će vašem licu zasigurno vratiti mladolik i svjež izled.

Maska od meda i cimeta

Kombinacija meda i cimeta je idealna jer ovi sastojci hrane kožu. Pored ova dva sastojka u masku se dodaju još i.. :

  • 1 kašika meda
  • 1 kašika jogurta
  • 1 kašika limunovog soka
  • (stavlja se prstohvat cimeta i par kašika meda)

U smjesu dodajte malo vode da se sastojci bolje sjedine. Masku nanesite na lice i pustite da odstoji 10-15 minuta. Nakon toga lice isperite mlakom vodom. Ovu masku stavljajte tri puta sedmično, najbolje prije spavanja.

Još neke maske u kojima je med glavni sastojak

Med je odličan za njegu lica jer uspješno uklanja akne i crvenilo, pa ga preporučuju i mnogi dermatolozi.

On se još može kombinovati sa šećerom, palentom i svakako sa sodom bikarbonom.

  • Postupak je isti kao i u kombinaciji sa cimetom, dospete malo vode da se smjesa sjedini zatim nanesete na lice, držite desetak minuta i lagano isperete sa mlakom vodom.

Maska od maslinovog ulja

Hladno cijeđeno maslinovo ulje

Kod ove maske prvo je potrebno da lice očistite nekim od sredstava za čišćnje lica. Zatim lagano nanesite maslinovo ulje na lice i masirajte kružnim pokretima do deset minuta.

Nakon toga ostavite da djeluje još 10-15 minuta na licu, a zatim lice lagano obrišite papirnatim ubrusom.

Ovu masku možete svakodnevno da ponavljate, prije spavanja ili ujutru. Efikasna je u procesu spriječavanja nastanka bora.

Maslinovo ulje i limun

Idealna kombinacija maslinovog ulja je sa limunom.

Postupak:

U maslinovo ulje sipajte jednu kašiku svježeg limunovog soka. Dobro promješajte, a zatim blago utrljajte na lice i ostavite da odstoji 15-ak minuta na vašem licu. Zatim isperite mlakom vodom.

Maslinovo ulje i crni šećer

Napravite gustu smjesu maslinovog ulja i crnog šećera. Sjedinite dobro smjesu, a zatim ju nanesite na čisto lice i ostavite da odstoji par minuta. Nakon toga lice dobro isperite vodom. Ovaj tretman ponavljajte svako veče prije spavanja.

Maska od banane

Banana je takođe dobar saveznik lijepog i čistog lica. Sastojci koji se dobro kombinuju sa banonom i daju odličnu masku su svakako med, zob, mlijeko i prirodna ulja.

Bananu dobro izgnječite. Takvoj smjesi dodajte neki do gore navedenih sastojaka i dobro promješajte da se sve lijepo sjedini. Zatim lagano kružnim pokretom nanesite na lice i pustite da odstoji najviše 15-ak minuta. Nakon toga lice isperite vodom.  Ova maska će ukloniti sve izumrle stanice kože i neželjene akne.

 Maska od kamilice

Kamilica je savršena za kožu lica jer ima antiupalna dejstva koja pomažu pri omekšavanju kože.

Za masku od kamilice, šolji kamilice dodajte ovsa. Ovas sadrži salicilnu kiselinu koja djeluje kao piling. Tim sastojcima možete dodati još kašičicu meda i kašičcu šećera.

Priprema: Skuvajte čaj od kamilice. U šolju čaja, dodajte kašičicu ovsa, meda i šećera (možete umjesto šećera sodibikarbonu, po izboru). Ostavite sve da se dobro ohladi.

Kada se smjesa ohladila, prstima ju nanesite na čisto lice i pustite da odstoji pet minuta. Nakon toga, isperite masku i nanesite hidratantnu kremu.

Maska od krastavca

Krastavac pročišćava kožu, hidratizira, daje joj sjaj i smanjuje nadutost.

Kako da pripremite masku od krastavca.

Krastavcu kao glavnom sastojku dodajte malo jogurta. Krastavac i jogurt možete izmiksati u blenderu ili napraviti pastu.

Umijte se toplom vodom kako biste što više otvorili pore. Osušite lice čistim peškirom, a zatim nanesite masku na lice i držite 20-ak minuta dok se skroz ne osuši. Nakon toga isperite i po želji nanesite kremu na lice.

Maska od sodebikarbone

Sodabikarbona djeluje hranljivo na kožu, a vrlo je jeftina i lako se sprema. Soda efikasno uklanja akne, crvenilo, hrani kožu i otklanja i smiruje neprimjetne gljivične infekcije.

Sodu možete koristiti samu, tako što ćete ju razblažiti sa mlakom vodom i nanijeti na lice, te ostaviti da odstoji par minuta. Nakon toga, kao i sve prethodne maske, isperite vodom.

Pored toga, sodu možete kombinovati sa drugim sastojcima kao što su med, limun, narandža i grejp.

Narandža je dobra za kožu jer sadrži mnogo vitamina C koji će posvjetliti vašu kožu i učiniti bore manje vidljivim.

Priprema: Jednu kašiku sodebikarbone pomješajte sa jednom kašikom svježe iscjeđenog soka od narandže i mješajte dok ne dobijete kašastu smjesu.

Umijte se, dobro lice posušite čistim peškirom, a zatim nanesite smjesu i pustite da odstoji jedno 15-ak minuta., a zatim ju isperite mlakom vodom. Nakon toga se umijte hladnom vodom i nanesite hidratantnu kremu koju redovno koristite.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije