Ljepota

Kako da najlakše izaberete odgovarajuću nijansu olovke za usne

Kako da najlakše izaberete odgovarajuću nijansu olovke za usne
Foto: N.N. | Kako da najlakše izaberete odgovarajuću nijansu olovke za usne

Olovka predstavlja osnovu šminkanja usana, pa je zbog toga izuzetno bitno pažljivo odabrati onu koja vam najviše odgovara.

Ukoliko želite da postignete savršen izgled svojih usana, u svoj neseser morate dodati odgovarajuću olovku. Ovaj proizvod definisaće vaše usne i dati im punoću, a osim toga, sprečiće razlivanje ruža i učiniće da on duže ostane na svom mjestu.

Ipak, postoji nekoliko pravila kojih se morate pridržavati pri odabiru olovke za usne.

Ovaj proizvod možete pronaći u mnogo različitih nijansi, a izbor ćete napraviti u zavisnosti od izgleda koji želite da postignete i prilike za koju se sređujete.

Prije nego što se odlučite za kupovinu, razmislite koje nijanse ruževa najčešće koristite, pa u zavisnosti od toga odaberite i olovku. Olovka i ruž se ni u kom slučaju ne smiju previše razlikovati.

Za svakodnevni look odaberite olovku najsličniju nijansi vašeg ruža.

Možete se odlučiti i za nešto svjetliju, ali nikako tamniju nijansu kada je dnevna šminka u pitanju. Za najprirodniji izgled, birajte nijanse najsličnije vašim usnama, a u širokom luku izbegavajte jake boje.

Kada se pripremate za noćni izlazak i želite da vaše usne dobiju na volumenu, odaberite olovku u boji odabranog ruža, ali i drugu koja je malo svjetlija.

Prilikom nanošenja, prvo tamnijom olovkom iscrtajte takozvani Kupidonov luk, a zatim svjetlijom olovkom oivičite ostatak usana. Linije koje ste iscrtale laganim pokretima izblendirajte tako da jasne razlike između nijansi nisu više vidljive.

Bonus savjet: Za ovakve prilike možete eksperimentisati koristeći različite tamnije nijanse ruževa, ali vodite računa kako ćete u tom slučaju našminkati oči.

(make-up.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije