Ljepota

Kako da nosite kraljevsko plavu (FOTO)

Kako da nosite kraljevsko plavu (FOTO)
Kako da nosite kraljevsko plavu (FOTO)

Ova bogata i umirujuća boja u kraljevsko plavoj nijansi postala je jedna od ultimativnih i na crvenom tepihu, kod mnogih modnih blogerki, a takođe je sve češće viđena i na modnim pistama.

Nijansa koja nema zamjenu, iako se modni dizajneri okreću različitim nijansama plave, od bebi do teget, ova je jedinstvena i uvijek se može pohvaliti upečatljivim odsjajem.

Ukoliko mislite da vam je kreljevsko plava previše jarka da bi je nosili na odjevnim komadima, već se odlučujute isključivo za detalje poput nakita ili ešarpi, vrijeme je da probate nešto drugačije i uvrstite ovu nijansu u vašu garderobu kao češćeg “gosta”.

Lako se kombinuje uz različite boje, čak i uz one koje nisu vaš izbor na “prvu loptu”, kao što je limeta-žuta i ciklama. Braon kao uvijek dobar izbor savršen je tandem uz kraljevsko plavu, dok su crna i bijela osnove za sve.

Kada ne znate kako da je kombinujete uz ostale odjevne predmete onda je najbolje da se odlučite za jedan komad kao što je haljina. Nećete pogriješiti sa kombinovanjem različitih boja, ali zato možete dodati različite detalje, kaiševe i tašne u metalik nijansama, efektne ogrlice ili marame sa zanimljivim dezenom, a ne zaboravite i cipele u boji koje uvijek mogu da osvježe vaš autfit.

Važno je, naravno, da izaberete perfektan model haljine koji pristaje vašoj figuri i materijal koji odgovara vašem stilu. Čipka se najčešće povezuje sa ženstvenošću, dok se kožni detalji pripisuju devojkama jačeg karaktera. U zavisnosti od toga kakav utisak želite da postignete, u skladu sa tim birajte i detalje.

Ako se spremate za žurku, sa kraljevsko plavom haljinom uparite metalik cipele i dobićete instant elegantni izgled.

Dodajte plavu kao malo boje vašem jednobojnom autfitu. Ako se odlučite za crnu ili bijelu kao noseću boju vašeg izgleda, kraljevsko plava daće odličan efekat kada želite da razbijete monotoniju.

Sako ili jakna u plavoj boji biće odličan izbor da na suptilan način iznesete nešto drugačije od onoga na šta ste navikli. Želite da vašu običnu crnu haljinu za svaki dan pretvorite u onu šik za zabave i žurke?

Samo dodajte jaknu u jarko plavoj boji i izgledaćete veoma trendi, a opet elegantno i stilizovano.

Kada poželite nešto drugačije i da kombinacijom boja pokažete svoj karatker onda će vam kraljevsko plava biti pravi izbor. Kombinujte je sa raznim nijansama žute i kivi zelene, a i vatrena ciklama daje isti efekat.

Ukoliko ste i dalje skeptični počnite prvo sa detaljima u ovoj boji, pa ćete vidjeti koliko su zapravo ove nijanse kompatibilne i koliko dobro se uklapaju.

Kada su dezeni u pitanju može vam se učiniti da su različiti dezeni veoma teški za kombinovanje sa jarkim bojama, kao što je kraljevsko plava, jer su već dovoljno efektni i došlo bi do prejakog kontrasta. I čini se na prvi pogled, ali to nije razlog da odmah odustanete.

Najbolje je da uparite dezene koji već imaju plavu boju na sebi i da tako samo upotpunite priču, ili jednostavno uz pruge neutralnih boja. Igrajte se dezenima i strukturom, pronađite sebe i šta vašem senzibilitetu najviše leži, ali ne odustajte od kraljevsko plave boje ove sezone.

(NN/wannabemagazine.rs)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije