Ljepota

Living Coral boja 2019. godine

Living Coral boja 2019. godine
Foto: N.N. | Living Coral boja 2019. godine

Došlo je vrijeme da se oprostimo od ultraljubičaste boje, koja je bila "Pantoneova" boja 2018. godine i da u naš život unesemo mnogo nježniju i živopisniju, koralnu nijansu - Living Coral, formiranu od strane "Pantone" instituta za boje.

"Pantone", koji slovi za "globalni autoritet boja", najavio je Living Coral za boju 2019. godine, a radi se o narandžastoj boji sa zlatnom podlogom.

"Globalni tim stručnjaka pročešljao je svijet u potrazi za novom bojom godine. To uključuje industriju zabave, filmsku produkciju, industriju putovanja i umjetničke kolekcije, nove umjetničke pravce, sve oblasti dizajna, mode, popularne turističke destinacije, kao i nove životne stilove, uključujući i društveno-ekonomske uslove", naglasila je Lauri Presman, potpredsjednica "Pantone" instituta za boje.

"Pantone" navodi da je nijansa Living Coral boja bezbrižne sreće. Te simboliše našu urođenu potrebu za optimizmom i radosnim događajima - osjećanje za kojim, pretpostavlja se, ljudi danas žude.

"Živopisna, ali puna Pantone 16-1546 Living Coral nas okružuje toplinom te pruža udobnost i plovnost u našem kontinuiranom okruženju", saopštili su iz kompanije.

Oni su dodali da je boja izabrana kao reakcija na sve jači prodor digitalne tehnologije i društvenih medija u svakodnevni život. Iz instituta su tražili autentična i podsticajna iskustva koja omogućavaju povezanost i intimnost.

Društvena i živahna, zanimljiva priroda Pantone 16-1546 Living Coral pozdravlja i podstiče vedro raspoloženje. Predstavljajući fuziju savremenog života, Pantone Living Coral je brižljiva boja koja se pojavljuje u našem prirodnom okruženju i istovremeno pokazuje živahnu prisutnost unutar društvenih medija.

Ova boja emituje željeni, poznati i energični aspekt boje pronađene u prirodi. Na svom veličanstvenom, ali nažalost nedostižnom mjestu - na dnu mora, ova živahna i pjenušava boja očarava oči i um. Leži u središtu prirodno živopisnog i hromatskog ekosistema. Ova boja sugeriše kako koralni grebeni pružaju sklonište raznovrsnom kaleidoskopu boje.

Ova nježna nijansa biće rado viđen gost modnih pista i kozmetičkih nesesera, a kako se ne razlikuje previše od mnogima omiljene milenijal pink boje, koja je obilježila nekoliko prethodnih sezona, vjeruje se da će ova boja biti jednako popularna i omiljena u svim sferama dizajna.

O "PANTONEOVOJ" BOJI GODINE

Već 20 godina, "Pantoneova" boja godine utiče na razvoj proizvoda i odluke o kupovini u mnogim industrijama, uključujući modnu, kućni namještaj i industrijski dizajn, kao i proizvode za dekoraciju te pakovanje i grafički dizajn.

Proces selekcije boje godine zahtijeva promišljeno razmatranje i analizu trendova. Kako bi izabrali svake godine boju, "Pantoneovi" stručnjaci za boju na "Pantone Color" institutu kombinuju dijelove našeg svijeta u potrazi za novim uticajima boje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije