Ljepota

Na početku godine treba da se riješite nepotrebne šminke

Na početku godine treba da se riješite nepotrebne šminke
Foto: N.N. | Na početku godine treba da se riješite nepotrebne šminke
Dajana Miljić

Ulaskom u novu godinu donosimo mnoge odluke i pravimo listu šta želimo učiniti ili promijeniti. Da bi godina bila napredna, treba se riješiti svih starih stvari i svega onoga šta više ne želimo. Isto bi trebalo učiniti i sa šminkom.

Većina žena ima hrpu šminke i različitih proizvoda u svom neseseru i kupatilu, a početak godine je najbolji period da se riješite sve nepotrebne šminke i one isteklog roka, kao i one za koju znate da je lošeg kvaliteta, ali mislite da će vam možda nekada zatrebati. 

Nemojte puno razmišljati kada budete pravili veliko spremanje jer se može desiti da ćete opet ostaviti gomilu nepotrebnih stvari koje će vam samo zauzimati mjesto, koje možete osloboditi za nove prozivode. 

Ovo su make up proizvodi kojih se obavezno morate riješiti:
  
Slomljena šminka

Većini žena žao je baciti slomljenu šminku. Najčešće jer im je to baš omiljena šminka, a nekad i zbog drage osobe od koje su je dobile kao poklon. Koji god da je razlog, najbolje da je da je se riješe jer može unišiti i ostalu šminku ako se prospe u neseseru ili u torbi.

Tečni puder i hajlajter

Tečni puder i hajlajter i druge tečne proizvode treba držati što dalje od vlažnih prostora i izvora toplote kao što su radijator ili grijalica, jer vlažnost i visoka temperatura podstiču razvoj bakterija.  

Treba posebno obratiti pažnju na promjenu boje ili teksture proizvoda. Ako se razdvaja ili ima neugodan miris, vrijeme je da ga se riješite.

Osušena maskara

Kada god se maskara koristi, ona se pomalo i suši, ali i svakim vađenjem štapića sa četkicom iz tubice potencijalno se unose bakterije. 
Ako nekoliko puta morate vaditi iz tubice da bi na četkici ostao sloj maskare, treba je baciti jer se osušila i nije više za upotrebu.

Ruž stariji od godinu i po

Rok trajanja ruža za usne je između 12 i 18 mjeseci. Oni sadrže uljne sastojke koji se pokvare nakon isteka roka trajanja, a mogu otpuštati i neugodan miris. 

Obično se žene teško rastaju od svog omiljenog ruža, kojem nerijetko prođe i rok trajanja jer ga čuvaju za posebne prilike. Čim osjete neugodan miris, treba da ga bace jer nanošenjem ovakve šminke njihove usne postaju plodno tlo za bakterije.

Prazne palete 

Sve više make up brendova posebno radi na ambalaži i teško im možemo odoljeti kada ih vidimo na policama. Zbog toga često čuvamo kutije, a posebno prazne palete. Ipak, s vremenom se zna desiti da imamo više praznih nego punih paleta koje samo zauzimaju prostor i tada je vrijeme da ih se riješimo.

Šminka koja dugo bude u autu

Nerijetko žene u automobilu drže svoju omiljenu šminku da im se uvijek nađe pri ruci. To su obično duplikati kozmetičkih preparata koje najčešće koriste. 

Šminka može neko vrijeme izdržati na vrućini ili hladnoći, ali ako se ovo ponavlja češće, posebno toplota, bilo da je od prošlih ljetnih vrućina ili grijanja tokom hladnih dana, mogu se deaktivirati aktivni sastojci i konzervansi i pustiti neugodne mirise i bakterije. Preporučuje se da se šminka što manje drži u autu i čim se osjeti neugodan miris da se baci.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Najčitanije