Putovanje

Vagonima starim vijek turisti će obilaziti ljepote Srpske i Srbije (VIDEO)

Vagonima starim vijek turisti će obilaziti ljepote Srpske i Srbije (VIDEO)
Foto: Printscreen/Facebook | Vagonima starim vijek turisti će obilaziti ljepote Srpske i Srbije

VIŠEGRAD – Muzejsko-turistička uskotračna pruga koja povezuje Višegrad i Mokru Goru, spremna je za predstojeću turističku sezonu, a svi oni koji požele uživati u ljepotama krajolika uz prugu, prirodu će posmatrati iz vagona koji su stari čitav vijek.

Da je pruga, koja je u nadležnosti Željeznica Republike Srpske spremna za korištenje, utvrdili su na terenu detaljnim uvidom u stanje kompletne dionice uskotračne pruge nadležni ispred Sekcije za održavanje pruga Željeznica Srpske i to obilaskom dionice u dužini od 18,139 kilometra od Višegrada preko Dobruna do Vardišta.

"Za vrijeme trajanja vožnje uskotračnom prugom u ukupnoj dužini od 25 kilometara od Višegrada do Mokre Gore, u vagonima iz 20-ih i 30-ih godina prošlog vijeka i autentičnim enterijerom, putnici imaju priliku da se upoznaju nekadašnjim funkcionisanjem željeznice, kao i da uživaju u prirodnim ljepotama i krajoliku Republike Srpske i Srbije", istakli su iz Željeznica Republike Srpske.

Kako izgledaju ljepote prirode uz prugu možete pogledati u video snimku koji je zabilježio Veselin Ivanić, inženjer u Sekciji za održavanje pruga Doboj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije