Zdravlje

Škola za trudnice "Radosnica" nastavlja sa besplatnim online predavanjima

Škola za trudnice "Radosnica" nastavlja sa besplatnim online predavanjima
Foto: N.N. | Škola za trudnice "Radosnica" nastavlja sa besplatnim online predavanjima

Škola za trudnice "Radosnica" počela je u subotu s majskim ciklusom besplatnih online predavanja za buduće majke, a u njemu će učestvovati 100 trudnica, potvrdila je za "Nezavisne" Vlatka Bojanić, vlasnica ove škole.

Bojanićeva je rekla da su u ovom ciklusu ograničili broj trudnica, jer još rade sa trudnicama iz aprilskog ciklusa.

"Prijavile su se žene iz mnogih gradova u RS, ali i inostranstva, što nas posebno raduje", rekla je Bojanićeva. Dodala je da će radionice obrađivati teme o porodu i dojenju te da će ponovo organizovati psihološko savjetovalište za porodilje u saradnji sa Centrom za psihoterapiju "U povjerenju".

"U predavanjima o dojenju u maju ćemo uključiti i doktoricu Vericu iz Sarajeva, koja će govoriti o dojenju prijevremeno rođenih beba", kazala je Bojanićeva.

Istakla je da će se i u ovom ciklusu predavanjima pridružiti babica Gordana Bednaš, koja je postala nezaobilazan gost ovih radionica.

"Buduće majke su zbog novonastale situacije izazvane virusom korona ostale uplašene i nisu sigurne šta ih sada čeka u porodilištu, mi se trudimo da ih kroz predavanja i razgovor uputimo u ono što ih čeka", navela je Bojanićeva.

Nova radionica za buduće majke ovog mjeseca je "Pitajte ginekologa", gdje će, prema riječima Bojanićeve, sve odgovore pružati ginekolog Nives Šindrak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije