Život

900 kilometara razlike ključ srećnog braka

900 kilometara razlike ključ srećnog braka
Foto: Facebook / Christina Metzger | 900 kilometara razlike ključ srećnog braka

​Mnogi smatraju da veze na daljinu nemaju gotovo nikakve šanse za opstanak, ali, iako su Tomas i Kristina isto to mislili, sudbina je učinila svoje.

Kako Kristina navodi, upoznali su se prvi put u klubu u Benidromu 1981. godine.

"Imala sam 20 godina i nije mi bilo u planu da se tog avgusta zaljubljujem. Međutim, ples sa Tomasom u klubu, probudio je među nama nezaboravnu energiju. Tomas je tada imao 19 godina i živio je u Njemačkoj, a zahvaljujući toj večeri proveli smo ostatak praznika zajedno. Rastanak je bio užasan, jer sam shvatila da sam se zaljubila u njega."

Nastavila je Kristina:

"Tada nisu postojale društvene mreže, a međunarodni pozivi bili su skupi. Tako smo ostali u kontaktu preko pisma. Imajte u vidu da je potrebno oko dvije nedjelje da moje pismo iz Engleske dospije kod njega. Međutim, nismo odustajali zbog onog osjećaja koji je i dalje tada postojao" navodi Kristina za "The Sun".

Tomas je pozvao Kristinu da bude njegova gošća nedjelju dana, što je zaljubljena Engleskinja prihvatila. Sve je bilo idealno, osim realizacije da on uskoro kreće u vojsku i ne može da napusti Njemačku, a Kristina je bila previše zastrašena novom zemljom da bi ostala.

"Odlučili smo da ostanemo prijatelji. Nastavili smo da se dopisujemo, a onda sam se 1985. godine udala i rodila prvu ćerku. Kada sam se razvela 1994. godine, pomislila sam na Tomasa i zapitala se šta je sa njegovim životom. Nisam mogla da mu pišem, jer nisam znala gdje živi, a onda sam se 2012. godine pridružila društvenim mrežama, na kojim sam ga pronašla."

Dodala je:

"Tomas se oduševio i rekao da i on mene traži od kako se razveo 2006. godine. Osjećala sam da je isti onaj momak u kojeg sam se zaljubila. Ubrzo, došlo je do toga da doletim da ga posjetim" nastavlja Kristina.

Kako dalje navodi, vrijeme su proveli pričajući o životu, čitajući stara pisma, ali i dalje u prijateljskom odnosu. Kristina se vratila kući i povjerila se kćerki, koja joj je dala savjet da končano prizna svoja osjećanja. Ispostavilo se da Tomas isto osjeća. Međutim, to je za njih djelovalo nemoguće, jer su se porodicama i poslovima obavezali za državu u kojoj su. I, eto plana - jeftinim letovima posjećivaće se vikendima.

"To je započeto i oduševila sam se. Kao da imam 'najbolja iz oba svijeta', sa jedne strane karijeru, djecu i socijalni život, a onda vikendom uživam sa čovjekom mojih snova. Na putovanju u Veneciju 2015., Tomas me je zaprosio i imali smo predivno vjenčanje 2017. godine. Iako smo nastavili polu-razdvojeni život, vjerujemo jedno drugom i zato nam i uspijeva" govori ona.

Kako navodi, možda jednog dana budu živjeli zajedno, a možda i ne, prenosi "Ona".

"Za sada imam svoj ispunjen život i supruga kojeg volim. To mi je i više nego savršeno" opisuje Kristina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije