Život

Bakica u oldtajmeru na putu oko svijeta

Bakica u oldtajmeru na putu oko svijeta
Bakica u oldtajmeru na putu oko svijeta

Hajdi Hecer (77), penzionerka iz Berlina, odlučila je da za dvije godine proputuje svijet u 80 godina starom automobilu, kako bi stekla nova prijateljstva.

Nekadašnja automehaničarka i vlasnica prodavnice automobila u penziji čitav život je posvetila radu, a sada želi da ostvari svoj san iz mladosti i obiđe svijet oldtajmerom.

"Prijatelji su mi priredili fantastičan ispraćaj. Ipak, jedva čekam da izađem na autoput i ostavim gužvu iza sebe. Nisam spavala dvije noći, jer sam sređivala stan. Toliko toga ima da se uradi kada se odlazi zauvijek ili na veoma dug period, jer nije u pitanju odsustvo od nedjelju ili mjesec dana", kaže Hajdi, a prenosi Mondo.

Kako je objasnila ova vremešna avanturistkinja, ona želi da putuje na točkovima dvije godine, da obiđe 56 zemalja i stekne nove prijatelje.

"Za početak Bajkalsko jezero, a onda vožnja Andima u Južnoj Americi, na visini od 5.000 metara, biće posebna. Cijelo putovanje će biti posebno zato što želim da upoznam zemlje i ljude koji žive tamo. Sve u svemu, ne putujem u grupi. Ovo je nešto sasvim drugačije, naročito, jer se putuje tamo u ovom starom automobilu", kaže Hajdi za "Al Jazeeru".

Društvo na ovom dugom putovanju praviće joj Franko koji ima 25 godina i čiju je aplikaciju izdvojila između 150 prijavljenih da joj se pridruže u ovoj avanturi.

Volan, ipak, ostaje samo u Hajdinim rukama, koja nestrpljivo pritiska papučicu gasa, žureći u pravcu prve destinacije, Beča. Pred njom je, ipak, čitav svijet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije