Život

Beba se rodila bez kože, svi mislili da će umrijeti ali se izborila

Beba se rodila bez kože, svi mislili da će umrijeti ali se izborila
Foto: Screenshot | Beba se rodila bez kože, svi mislili da će umrijeti ali se izborila

U bolnici u Notingamu ljekari su uspjeli da spase bebu rođenu sa samo šest mjeseci bez potpuno razvijenog gornjeg sloja kože.

Džesika Kibler i Džejk Šatok iz engleskog grada Limington Spa imali su samo 19 godina kad im se rodila bebica, ali u nezamislivim bolovima. Njihov sin Kejden Džejk rodio se deset nedjelja prije termina u bolnici u Notingamu, a imao je težinu od samo 1.100 grama, piše "Daily Mail", a prenosi "Jutarnji list". Čak su i medicinske sestre izlazile iz porođajne sale uplakane.

"Kada su nas sestre uvele u sobu da bi nas upoznale s Kejdenom prvi put, izgledao je poput komada crvenog, nekuvanog mesa. Stajali smo tamo, nas dvoje 19-godišnji roditelji, bez ikakvog iskustva s podizanjem djece i naše prvo dijete je bilo jako mršavo i strašno bolesno. I Džejk i ja smo plakali, a čak su i sestre izlazile suznih očiju jer nisu znale šta bi nam rekle, niti kako bi mu pomogle", ispričala je Džesika.

Čak deset dana roditelji nisu smjeli da vide svog novorođenog sina, a Kejdenu je tek nakon šest nedjelja počela da raste koža.

Danas ima šest mjeseci i konačno više ne živi u bolnici, nego kod kuće s roditeljima. Prije mjesec dana je imao posljednju operaciju, kad su mu sa stomaka presadili dio kože na desnu ruku, a pretpostavlja se da će biti potrebne još četiri operacije tokom iduće godine.

U trenutku rođenja Kejden je imao sasvim razvijenu kožu samo na licu, a od rođenja se bori sa sepsom, nekrotizirajućim enterokolitisom, herpesom i bronhiolitisom. Uprkos svemu tome, mali borac je ojačao i danas ima skoro pet kilograma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije