Život

Pratite nas na Google news

Berluskoni više ne mora da plaća alimentaciju bivšoj supruzi

Berluskoni više ne mora da plaća alimentaciju bivšoj supruzi
Foto: N.N. | Berluskoni više ne mora da plaća alimentaciju bivšoj supruzi
N.N.

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni više ne mora da bivšoj supruzi plaća 1,4 miliona evra mjesečno na ime alimentacije, saopštio je danas italijanski sud, zaključivši da je bivšem premijeru učinjena nepravda nakon razvoda braka.

Apelacioni sud u Milanu takođe je saopštio da Berluskonijeva bivša supruga Veronika Lario, nekadašnja glumica, treba da vrati Berluskoniju oko 60 miliona evra na koje, kako je sud ustanovio, nije imala pravo, prenosi Rojters.

Dobra ij za italijanskog političara dolazi u trenutku kada je i njegova politička karijera - koju su prije samo godinu dana mnogi smatrali okončanom - u ponovnom usponu, konstatuje britanska agencija.

Berluskoni, sedmi najbogatiji Italijan prema podacima "Forbsa", sa bogatstvom od oko sedam milijardi evra, bio je oženjen Veronikom Lario više od 22 godine, a razveli su se 2009.

Drugi italijanski sud je 2012. prvobitno odredio da on bivšoj supruzi mora da uplaćuje tri miliona evra mjesečno na ime alimentacije, što je kasnije smanjeno na 1,4 miliona, ali se Berluskoni žalio da je to i dalje previše.

Milanske sudije su, kako navode pravni izvori, razmotrile odluku koju je u maju donio Vrhovni sud, a prema kojem poslije razvoda suprug bivšoj supruzi mora da obezbijedi finansijsku nezavisnost.

Apelacioni sud u Milanu je, međutim, zaključio da Veroniki Lario, koja raspolaže gotovinom od oko 16 miliona evra, dragocjenim nakitom i nekretninama, nisu potrebni dodatni mjesečni prihodi.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije