Život

Boja 2022. godine: Nijansa Very Peri simboliše optimizam i sigurnost

Boja 2022. godine: Nijansa Very Peri simboliše optimizam i sigurnost
Foto: N.N. | Boja 2022. godine: Nijansa Very Peri simboliše optimizam i sigurnost

Kao i svake godine, u decembru s velikim nestrpljenjem se iščekivalo koju će to boju Institut za boje "Pantone" predstaviti kao onu koja će obilježiti narednu, 2022. godinu.

Nakon vladavine sive, žute, tamnoplave, javnosti je predstavljena unikatna nijansa Very Peri, za koju je posebno to što je prvi put u istoriji Instituta kreirana baš za ovu priliku. Riječ je o boji koja simboliše sigurnost u ovim neizvjesnim vremenima, kao i o jednoj inovativnoj, toploj i dinamičnoj nijansi plave obogaćenoj ljubičasto-crvenim podtonom.

"Pantone 17-3938 Very Peri, dinamična zelenkastoplava nijansa sa živoljubičastim crvenim podtonom spaja vjernost i postojanost plave s energijom i uzbuđenjem crvene. Nova 'Pantone' boja, čija dinamična nova prisutnost podstiče ličnu inovativnost i kreativnost, Pantone 17-3938 Very Peri, najsrećnija i najtoplija od svih plavih nijansi, uvodi osnažujuću mješavinu novosti", rekli su iz Instituta o novoj boji.

Više od 20 godina američka kompanija za boje "Pantone" snažno utiče na trendove u budućnosti, određujući u kojem smjeru će se razvijati mnoge industrije - modna, industrija namještaja, industrijski dizajn, ali i grafički dizajn te vizuelni identitet kompanija širom svijeta.

"Živimo u vremenu transformacije. Kako izlazimo iz intenzivnog perioda izolacije, naši pojmovi i standardi se mijenjaju. Pokazivanje bezbrižnog samopouzdanja i odvažne radoznalosti koja animira naš kreativni duh, radoznali i intrigantni Pantone 17-3938 Very Peri nam pomaže da prihvatimo ovaj izmijenjeni krajolik mogućnosti, otvarajući nam novu viziju dok iznova pišemo svoje živote. Pantone 17-3938 Very Peri stavlja budućnost ispred u novom svjetlu", poručuju glavni ljudi kompanije "Pantone".

Pantone 17-3938 Very Peri boja pokazuje duhovit, radostan stav i dinamičnu prisutnost koja podstiče hrabru kreativnost i maštovito izražavanje.

U svojoj srži, Very Peri boja kombinacija je digitalnog svijeta na koji smo se svi navikli i fizičkog svijeta, odnosno onoga što se vidi u prirodi. Institut za boje "Pantone" identifikovao je plavu kao boju koja je prisutna u digitalnom dizajnu i igrama, a postoji i u vanjskom svijetu. Ona predstavlja spajanje dva svijeta u našim sadašnjim životima i pokušava stvoriti ravnotežu između svjetova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije